Reklama

Hackerská skupina Czechurity zverejnila dnes údaje vybraných zákazníkov CS Linku a Skylinku

Hackerská skupina Czechurity dnes zverejnila na sociálnej sieti Twitter odkaz, na ktorom je možné si stiahnuť súbor s databázou, v ktorej sa nachádzajú údaje vybraných zákazníkov satelitnej platformy CS Link a Skylink. V zverejnenom súbore sú údaje niekoľkých zákazníkov oboch platforiem a to ako meno, priezvisko, e-mail či dokonca kontaktná adresa a číslo karty.
Pokračovanie nižšie:


Hackerská skupina Czechurity napadla webové stránky Skylinku počas víkendu, keď zverejnila oznam na webovú stránku skylink.cz o ukončení činnosti platformy Skylink.

Vážení zákazníci, kvôli nečakaným technickým problémom sme nútení ku dňu 10.12.2012 ukončiť všetky služby, ktoré doposiaľ poskytujeme. Bohužiaľ musíme s ľútosťou oznámiť, že vďaka vzniknutím problémom sme nútení použiť vaše financie na ich obnovenie. Všetko by malo byť k dispozícii už v priebehu budúceho roka. Pevne veríme, že s nami vydržíte aj naďalej a nebude vyvodzovať žiadne dôsledky. Prajeme krásne prežité sviatky. Váš Skylink“, uviedla hackerská skupina Czechurity na webových stránkach Skylinku počas tohto víkendu.

Doplnené 14.12.2012

Podľa Jaromíra Glisníka, predsedu predstavenstva M77 Group, spoločnosti ktorá aktuálne prevádzkuje satelitné platformy Skylink a CS Link, tento problém s únikom dát analyzujú technici s IT oddelenia. „Kolegovia z IT oddelenia informáciu analyzujú. Zatiaľ nemôžem poskytnúť bližšie informácie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je to klasická databáza. Vidieť tam prevody, platby, mená, adresy. Prúser jak mraky pre Skylink… Ja som sa tam našťastie nenašiel. No známy ktorý ma Skylink tam má aj adresu.

  2. a pozerám, že to nie je všetko. Vonku sú aj kľúče pre 0D03…

  3. No zbohom, moje osobné údaje. :/ Budú sa hrnúť tí, ktorí to s radosťou zneužijú.

Komentáre už nie sú povolené.