Reklama

Vyskúšali sme novú aplikáciu SES pre tablety iPad

Satelitný operátor SES, ktorý prevádzkuje na orbitálnej dráhe niekoľko satelitov známych pod označením Astra a najnovšie aj SES sprístupnil pre všetkých majiteľov tabletov iPad od spoločnosti Apple novú aplikáciu s názvom SES Satellites. Aplikácia je dostupná bezplatne a užívatelia iPadov si ju už v tejto chvíli môžu stiahnuť prostredníctvom AppStore do svojho tabletu.
Pokračovanie nižšie:


Aplikáciu SES Satellites sme mali možnosť si vyskúšať preto sa s vami môže podeliť aj o pár reálnych snímkov a informácií. Aplikácia SES Satellites prináša kompletné informácie o jednotlivých satelitoch ako aj mapy pokrytia všetkých družíc spoločnosti SES, ktorých je viac ako 50. K dispozícii sú aj kontakty pre jednotlivé regióny kde ma spoločnosť SES svoje zastúpenie ako aj reálne pozície družíc.

Schopnosti iPadu, 3D navigácia a rozšírenej reality nám umožňujú, predviesť našu flotilu a pokrytie jednoduchou formou širokej verejnosti,“ hovorí Niclas Friese Greene, viceprezident pre marketing a firemnú komunikáciu spoločnosti SES. „Tento nástroj priblíži prevádzku telekomunikačných družíc ľuďom. Dozvedia sa veľa zaujímavostí o našej globálnej flotile, ktorú im takto doslova vkladáme do rúk.

Pre správne fungovanie SES Satellites je nutné po spustení povoliť aby mohla aplikácia používať vašu aktuálnu polohu. Využiť je to možné v prípade keď chcete zistiť napr. približný smer kde je daný satelit umiestnený. Môžeme preto túto aplikáciu považovať aj ako pomôcku pri nastavovaní satelitnej paraboly poprípade overení či sa v danom smere nenachádza nejaká prekážka.

Úvodná obrazovka po prvotnom spustení aplikácie
Informácie o družici ASTRA 3B
Kompletná flotila satelitov SES
Mapa pokrytia satelitu ASTRA 3B
Reálne pozície satelitov SES

Pokiaľ ste majiteľom iPadu, určite vám odporúčame si túto aplikáciu nainštalovať. Stojí za to.

Mohlo by vás ešte zaujímať