Reklama

Satellite BG zmení parametre FEC na jednom transpondéri, dotkne sa to aj zákazníkov Skylinku

Bulharská satelitná platforma Satellite BG plánuje v najbližšej dobe zmeniť parameter FEC na jednom transpondéri družice ASTRA 3B (23,5°E). Konkrétne sa bude jednať o transpondér č. 226, frekvenciu 12 207 MHz. Z uvedeného transpondéra prijímajú televízne programy aj zákazníci satelitnej platformy Skylink, preto sa táto zmena dotkne aj ich.
Pokračovanie nižšie:


Konkrétne sa jedná o zmenu FEC z pôvodných 3/4 na 5/6 u transpondéra 12 207 MHz. Z uvedeného transpondéra prijímajú zákazníci Skylinku konkrétne päť programov vo vysokom rozlíšení a to MTV Live HD, Nat Geo Wild HD, Nat Geo HD, Viasat History HD/Viasat Nature HD a iConcerts HD.

Bulharská platforma Satellite BG plánuje zmenu uskutočniť už v novembri. Presný dátum bude zverejnený v najbližších dňoch. Zmena sa u niektorých prijímačoch Skylink ready prejaví automaticky, ostatní zákazníci budú musieť vykonať zmenu parametru FEC manuálne.

Pripomeňme, že zmenou parametru FEC na 5/6 môže dôjsť aj k zhoršeniu príjmu daného trandpondéra u niektorých zákazníkov, ktorí nemajú presne nasmerovanú satelitnú parabolu. Pri problémoch so signálom si ju preto budú musieť jemne doladiť. Malou pomôckou pre overenie môže byť už teraz transpondér 11 817 MHz kde vysiela napr. kanál Planeta HD, keďže tento transpondér už používa FEC 5/6. Preto ak vám funguje tento tp. nemali by ste mať problém ani po zmene pri transpondéri 12 207 MHz.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Aj tam niečo prída sat bg alebo iba pre lepšiu kvalitu obrazu ?

  2. keby tam pridali Animal planet HD tak to by bolo dobré aj pre nás 🙂

  3. No tak to by bola BOMBAAA.Animal Planet HD by som už kooonečne bral všetkými desiatimi už len preto,že to u nás zatiaľ neposkytuje žiadny operátor na satelite…

  4. ja by som bol nie ža kvantitu ale kvalitu programov. ak si vezmem tak vsetky platene okrem športových len opakuju filmi dokola. keby ich točili mesiac tak pohoda ale ak si zaplatim filmove v marci a potom v septembri tak sa nič nezmenilo. čhcelo by to kyno kanal aj za 10€ ale po mesiaci nech sa meni aspon tretina titulov. ja si davam flexi 7 a je tam film box hd a sport 1,2 a mtv live hd a uz filmove nemusim o mesiac davať

Komentáre už nie sú povolené.