Reklama

TÚ SR vyhodnocuje pokrytie obyvateľstva štvrtým multiplexom

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky, po tom, čo spoločnosť Towercom spustila 30. augusta 2012 štvrtý multiplex, vyhodnocuje už jeho pokrytie signálom. „TÚ SR vyhodnocuje pokrytie obyvateľstva, ktoré operátor dosiahol pri uvedení siete do prevádzky,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca TÚ SR.
Pokračovanie nižšie:


Pripomeňme, že pri spustení do komerčnej prevádzky (najneskôr 31.8.2012) má štvrtý multiplex pokrývať 46,5 % obyvateľstva. Do konca roka má pokrytie dosiahnuť už 61% obyvateľstva Slovenskej republiky. Aktuálne je multiplex dostupný z dvanástich vysielačov. V blízkej budúcnosti by sa mala ešte dostupnosť multiplexu rozšíriť po získaní potrebných povolení aj o vysielač Prešov – Dubník.

Operátor splnil svoj záväzok, uviesť komunikačnú sieť 4. multiplexu do komerčnej prevádzky k stanovenému termínu. TÚ SR, rovnako ako u iných operátorov, neurčuje koľko má mať zákazníkov ten ktorý operátor k určitému termínu.“ Odpovedal Ing. Roman Vavro na našu otázku, či stačilo spoločnosti Towercom podľa právoplatných povolení spustiť prázdny multiplex.

Štvrtý multiplex je teda už spustený (aj keď prázdny) a nám divákom neostáva už nič iné ako len čakať na pridanie prvých televíznych či rozhlasových staníc, ktoré by sa mali objaviť v priebehu najbližších týždňov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Štvrtý multiplex je obývaný nejakým obyvateľstvom? (Keď tvrdíte, že „TÚ SR vyhodnocuje pokrytie obyvateľstva štvrtého multiplexu“.)
    Namiesto reklamy na fb zainvestujte do doučovania slovenčiny! (Alebo si zaplaťte jazykového korektora.)

  2. Môže mi niekto vysvetliť ako sa meria vyhodnucuje h.vno?!

  3. Vraj by tam mala byt SMER tv HD z dovodu revanzovania sa J&T zato ze moze vykonavat funkciu financnej-statnozakazkovej pravej ruky strane socialneho podvodu.

  4. načo je nám MUX4 ked s toho nic nemáme?A DAJTO pokym neni v DVB-T je nám tiež nanič.Prideme o hokejové a futbalové stretnutia lebo sa nevie TOWERCOM rozumne dohodnuť.

Komentáre už nie sú povolené.