Reklama

Vo štvrtom multiplexe sa v najbližších dňoch neobjaví žiadny program

Spoločnosť Towercom, a.s. spustila vo štvrtok 30.8.2012 v dopoludňajších hodinách prevádzku štvrtého celoplošného digitálneho multiplexu a splnila si tak záväzky, ktoré na seba prevzala v priebehu výberového konania, kde sa zaviazala spustiť štvrtý multiplex do 31.8.2012. Aj napriek tomu, že už je štvrtý multiplex spustený, sa v ňom nenachádza žiadna televízna či rozhlasová stanica. U televízoroch so zabudovaným DVB-T tunerom, ako aj terestriálnych prijímačoch, je možné vidieť pri manuálnom vyhľadávaní na vybraných kanáloch z dostupných vysielačov signál, no po vyhľadaní sa neobjaví žiadny program. Niektoré prijímače môžu naladiť kanál s názvom MUX4, ako to bolo aj v našom prípade. Nejedná sa však o štandardný kanál, keďže nie je na ňom vysielané žiadne audio ani video.
Pokračovanie nižšie:


Spoločnosť Towercom, a.s. spustila dňa 30.8.2012 prevádzku štvrtého celoplošného digitálneho multiplexu, ktorý je pripravený na rozšírenie programovej ponuky digitálneho terestriálneho vysielania. O ponuke služieb a technických podmienkach príjmu budeme informovať v blízkej budúcnosti„, uvádza spoločnosť Towercom na svojich webových stránkach.

Všetko tak nasvedčuje tomu, že najbližších hodinách či dňoch sa nedočkáme vo štvrtom multiplexe žiadnej televíznej či rozhlasovej stanice. Svedčia o tom aj slová marketingového manažéra spoločnosti Towercom Michala Šurana. „O detailoch budeme informovať v blízkej budúcnosti, nie je to otázka najbližších hodín. Skôr v najbližších týždňoch,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom.

Štvrtý multiplex je možné prijímať z dvanástich vysielačov. V blízkej budúcnosti by sa mala ešte dostupnosť multiplexu rozšíriť aj o vysielač Prešov – Dubník. V súčasnosti sa čaká na prevádzkové povolenie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V odbornych kruhoch sa posuskava, ze do konca roka by mohol byt spusteny aj 5 a 6 MUX

  2. Snad v MULTIPLEXE – vzor dub/v dube – takto to dost trha usi aj oci 🙂

  3. na Slovensku je mozne vsetko …..ale mali tam dat aspon monoskop 🙂

  4. Môj komentár čaká na schválenie??? To je čo??? Schváli to nejaký azeťácky dement, čo neovláda slovenský pravopYs, pričom informačná hodnota „článkov“ je nulová??? Ty móój boch!!!

    1. provokátor – presne tak, každý komentár sa schvaľuje manuálne. Pokiaľ budú vaše komentáre plné nadávok nebudú schválené. Nech sa darí.

  5. Tento svet a skoro všetci ludia už potratili všetok rozum.Načo to debili pustili, keď tam nič ešte nejaký čas nebude?To je tá elektrina zadarmo? Toto sa môže diať len na Slovensku.

  6. Pustili to preto, lebo museli. 🙂

    Podľa právoplatných povolení na prenos televíznej programovej služby v štandarde DVB-T a jeho možných novších verzií, napr. DVB-T2 a doplnkových obsahových služieb, ktoré Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) vydal spoločnosti Towercom, a.s., je držiteľ povolení povinný uviesť sieť 4. multiplexu do komerčnej prevádzky 31.8.2012 a signál v tom čase pokryje 46,5 % obyvateľstva. K 31.12.2012 bude pokrytie 61 % obyvateľstva Slovenskej republiky. Sú to záväzky, ktoré na seba prevzal držiteľ povolení v priebehu výberového konania. Povolenia sú platné do 9.9.2029.

  7. Ved tam mohli pustit hocico, zakial nemaju nikoho. Tak ako to spravili v cechach. Nam tam mohli supnut joj hd a markizu hd, urcite by neboli proti.

  8. Mux4 má fantastický obraz.Ide tam priamy prenos zo stanice:WC canal/live.

  9. ked´tam nedaju TV DATO tak to bude onicom prideme aj o futbalove a hokejove stretnutia co by davala JEDNOTKA ci DVOJKA.

  10. Ano mohli dat aspon monoskop vo full HD….alebo reklamu nie som ovca…a hlavne ho spoplatnit, ako extra balickek ničoho…… uboheee slovensko….tych 6 programov mohli pichnut do jedneho multiplexu a nesaskovat…zase nas česi predbehli…. škoda reči

  11. aspon vidiet ze sa k TOWERCOMU nikto nehrnie.v cechach v mux 4 urobil Paryzek so železnym ceny a sup uz tam maju cesi aj FANDU.ct1hd Nova HD samozrejmost.

  12. mi leze na nervy ten TAWERCOM ziadne info ziadny naznak co ako a kedy mienia nieco urobit so spustenim stanic v mux4!Toto si mozu dovolit len na SLOVENSKU.To sa cuduju Ze ludia dvb-t nechcu?pri takej ponuke aku maju sa neni comu cudovat.keby to zatraktivnili napr.len nejakou reklamou co ludia naladia v novom muxe ale nic totalny nezaujem o obcanov…….Takze dufajme ze TAWERCOM nam tam na vianoce pusti aspon monoskop s velkymi GULAMI.

Komentáre už nie sú povolené.