Reklama

Skylink a CS Link navyšujú svoju kapacitu o ďalší transpondér na satelitenej pozícii ASTRA (23,5°E)

Spoločnosť SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) dnes oznámila, že podpísala dohodu s firmou M77 o navýšení kapacity o nový transpondér. M77 je sesterskou spoločnosťou poskytovateľa satelitnej televízie M7 Group s centrálou v Luxembursku.

Kapacita bola navýšená o jeden transpondér na orbitálnej pozícii 23,5 stupňa východne a bude využitá na distribúciu programových balíčkov M77 priamo do domácnosti (DTH služby) v Českej republike a na Slovensku. Spoločnosť M77 prevádzkuje na týchto trhoch satelitné DTH platformy Skylink a CS Link s vyše 2 miliónmi aktívnych zákazníkov. Spoločnosti M7 a M77 využívajú v rámci satelitného systému ASTRA spolu 13 transpondérov (štyri na orbitálnej pozícii 19,2⁰E a deväť na 23,5⁰E).
Pokračovanie nižšie:


Sme veľmi radi, že môžeme podporiť spoločnosti M7 a M77 pri úspešnom rozširovaní ich biznisu mimo domovského trhu v Beneluxe, konkrétne do Rakúska a krajín regiónu strednej a východnej Európy,“ hovorí Ferdinand Kayser, obchodný riaditeľ spoločnosti SES. „Táto dohoda poukazuje na to, že vieme zabezpečiť ideálne podmienky pri rozvíjaní biznisu v oblasti televízneho vysielania aj pre spoločnosť s celoeurópskou pôsobnosťou. Tešíme sa na bohatú a dlhoročnú spoluprácu s týmto významným zákazníkom.“

Kees Färber, člen predstavenstva spoločnosti M77, povedal: „Nová kapacita nám umožní urobiť ďalší krok v procese nášho úspešného rastu v regióne strednej Európy a tiež budeme môcť poskytovať lepšie služby pre lokálnych vysielateľov ako aj našich zákazníkov. Orbitálna pozícia ASTRA 23,5°E je pre naše trhy najpopulárnejšou a najvýznamnejšou DTH pozíciou.

Spoločnosti M7 a M77 poskytujú DTH služby viac ako 3,5 miliónom domácností v Holandsku, Belgicku, Luxembursku, Rakúsku, Českej republike a na Slovensku prostredníctvom satelitných platforiem ako CanalDigitaal, TV Vlaanderen, TéléSAT, AustriaSat, Skylink a CS Link.

Aktualizované: Podľa informácií, ktoré nám poskytla Daša Tkáčová zo spoločnosti Grayling Slovakia sa jedná o transpondér č.14, frekvenciu 12 525 MHz, kde aktuálne vysielajú programy Českej televízie, Prima Family či TV Noe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takže žiadny nový TP je to 12.525V kde je CT1,2,24,4 a Prima+ noe a radia ani len predlzili zmluvu aby sa nic nemuselo zasa ladit.

Komentáre už nie sú povolené.