Reklama

Maďarská verejnoprávna televízia spústí dočasne 3D kanál

Maďarská verejnoprávna televízia spustí dočasne svoj nový 3D kanál s názvom m3D, informovala o tom samotná maďarská verejnoprávna televízia novinárov na tlačovej konferencii. Aktuálne je už dostupné testovacie vysielanie ako sme vás už informovali v krátkej správe pred niekoľkými dňami v rubrike Zmeny na satelitoch na družici Eutelsat 9A (9°E), frekvencii 11 958 MHz v rámci platformy Hello HD. Vysielanie je však kódované v systéme Conax.
Pokračovanie nižšie:


Okrem platformy Hello HD pridala nový kanál m3D už na svoj transpondér aj maďarská satelitná platforma T-Home, ktorá je dostupná na satelite Amos (4°W). V rámci platformy T-Home je vysielanie dostupné na frekvencii 10 925 MHz. Vysielanie je aj tu podobne ako v platforme Hello HD kódované v systéme Conax.

Kanál m3D bude vysielať len dočasne a to v období od 25. júna do 12. augusta 2012. Svojim divákom tak ponúkne v 3D napr. finále EURO 2012 či vysielanie z 30. letných olympijských hier, ktoré sa konajú tento rok v Londýne. Vo vysielaní by nemali chýbať ani koncerty či dokumenty.

Okrem satelitných platforiem bude kanál m3D zaradený aj do vybraných káblových spoločností či dokonca v bezplatnom DVB-T (MiniDig TV) v okolí Budapešti na 43. kanáli.


(mtv, ryan+vlastná správa)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A Slovenská televízia kedy začne vysielať vo formáte 16:9 ???Údajne v decembri 2012.Slovenská televízia kedy začne vysielať v HD ???Slovenská televízia kedy začne vysielať v 3D ???Možno že to bude v roku 2033 !!!

  2. STV už v HD nejaké programy vysiela, ale len cez DVB-T.

  3. Tak určite je otrasné, keď prepnem na hlavný spravodajský program STV a vidím tam stále starý formát 4:3 a tú schátralú grafiku. No hnus. Sú 100 rokov za opicami technicky!

  4. Ešte že najrozumnejši nemci a rakušaci davaju zadarmo mnoho HD stanic pre uživateľov ASTRY. U nas si …… všetko len spoplatnuje a tak nemci nemôžu napr. vidieť to čo mi vysielame hoci oni nám to mnohé roky spristupňujú ich TV kultúru.

  5. Nemecko robí aj kultúrnu politiku na celoeurópskej úrovni. Všetky práva kupujú hlavné TV stanice pre celý kontinent. To si nevie dovoliť žiadna iná krajina s takým obsahom, aký tam majú oni. Klobúk dolu. Na nemeckých komerčných staniciach som vyrastal, bolo to okno k civilizácii…

Komentáre už nie sú povolené.