Reklama

Predstavenie poľských prepaid platforiem TNK HD a NNK

TNK (telewizja na karte) HD a NNK (n na karte) sú v podstate rovnaké satelitné platformy, rozdiel medzi nimi je okrem názvu minimálny, a keďže na poľskom trhu sa už distribuujú len karty NNK, preto ďalej v článku budem spomínať len platformu NNK. Všetko však platí aj pre platformu TNK HD.

NNK je poľská prepaid platforma, ktorú prevádzkuje spoločnosť Cyfrowy Dom Sp. Platforma je dostupná na satelitnej pozícii Eutelsat Hotbird (13°E), ktorú využívajú v podstate všetky poľské DTH platformy. Ponuka NNK sa skladá zo štyroch programových balíkov – pakiet domowy HD, pakiet premium HD, pakiet nPremium HD a pakiet bez oplat. Keďže sa jedná o platenú satelitnú platformu je signál kódovaný v systéme CONAX. Pre príjem je potrebná dekódovacia karta spolu s modulom, alebo satelitným prijímačom. Dekódovacia karta je vždy spárovaná zo zariadením, kartu preto nie je možné používať v inom dekódovacom CAM module či satelitnom prijímači ako v tom, s ktorým bola spárovaná.
Pokračovanie nižšie:


Po zakúpení dekódovacieho modulu, alebo satelitného prijímača spolu s kartou má zákazník sprístupnené v prípade CAM modulu 3 mesiace, u satelitného prijímača spolu s kartou 2 mesiace promo vysielanie všetkých televíznych kanálov zo všetkých programových balíkov.

Doporučená cena CAM modulu s kartou je 199 zlotých (47,3 eur), HD prijímač s kartou je o niečo drahší – 299 zlotých (71 eur).

Ako každú novú dekódovaciu kartu, tak aj NNK kartu je treba aktivovať. Pre aktiváciu karty je nutné buď zavolať na zákaznícku linku, alebo poslať jednu SMS správu s číslom karty na telefónne číslo: (+48) 725 72 72 72. Platforma nevyžaduje žiadne osobné údaje ako meno, adresu atď. Registrácia je preto anonymná. Aktivácia karty môže trvať u prevádzkovateľa aj niekoľko hodín. Osobne som jednu kartu aktivoval a všetky programy nabehli do cca 3 hodín od aktivácie. Samotný prevádzkovateľ satelitnej platformy odporúča nechať zapnutý satelitný prijímač na kanále MGM HD (11 449 MHz), na ktorom chodia prvotné aktivačné zápisy na kartu. Rovnako na tomto programe je možné aj aktualizovať software v CAM module poprípade v satelitnom prijímači.

Po uplynutí úvodnej 3. mesačnej promo akcii je dostupný zákazníkom iba balík „bez oplat“. Pri NNK je to jeden mesiac, u TNK HD 12 mesiacov od poslednej aktivácie platených programov. Pre príjem programov je preto viacmenej nutné pravidelne si predplácať minimálne jeden z platených balíkov inak po uplynutí vyššie uvedenej dobe nebude možné prijímať žiadne televízne programy.

Programové balíky NNK a TNK HD

Domowy HD
TVN HD, TVN7 HD, TVP1 HD, TVN Style HD, TVN Turbo HD, TVN Meteo, TVN 24, TVN CNBC, Polsat, TVP1, TVP2, TVP info, TVP Sport, Discovery Channel, Religia.tv, TV4, Kino Polska, Disney Channel, Disney XD, AXN, Wojna i Pokoj, eska TV, Eurosport, nSport, OrangeSport, Polsat Sport news, TVP Seriale a TTV.

Premium HD
TVP HD, nSport HD, Eurosport HD, MGM HD, Animal Planet HD, Discovery HD Showcase, Romance TV HD, Nat Geo Wild HD, MTV, BBC HD, FilmBox HD.

nPremium HD
nPremium, nPremium2, nPremium3 a nPremium4

Bez oplat
TVN HD, TVN7 HD, TVP HD, TVP1, TVP2, Religia.tv a TTV

Jeden z prémiových programov - nPremium2

Ako si aktivovať platené programy:
Aktivácia programov funguje podobne ako u našej platformy Skylink a to buď prevodom z účtu, alebo poštovou poukážkou.

Ceny
Každý z platených balíkov stojí 19,9 zlotých (4,73 eur). Základný platený balík je pakiet domowy HD, nasleduje pakiet premium HD a nPremium. Tu však treba spomenúť, že okrem balíka domowy HD nie je možné ostatné balíky aktivovať samostatne. Napríklad pre aktiváciu balíka premium HD je potrebné mať aktivovaný aj základný balík domowy HD a v prípade záujmu o nPremium aj predchádzajúce dva balíky (domowy HD a premium HD). V prípade, že má zákazník záujem o všetky balíky sa tak dostane k sume 59,7 zlotých/mesiac (14,2 eur).

POLSAT - najsledovanejšia komerčná TV v Poľsku
Wojna i Pokoj

Oficiálne webové stránky
www.telewizjanakarte.pl
http://n.pl/oferta/n_na_karte.html

Mohlo by vás ešte zaujímať