Reklama

Niektorí zákazníci freeSAT by UPC Direct majú problém s prijímom kanálu Da Vinci U

Niektorí zákazníci satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct s vlastným satelitným prijímačom majú aktuálne problémy s prijímom kanálu Da Vinci U, ktorý ako prvý SD program vysiela v platforme v norme MPEG-4 na DVB-S2 transpondéry. Príjem programu je preto možný len s HD prijímačom a s aktivovaným balíkom freeSAT HD.
Pokračovanie nižšie:


Kanál Da Vinci U vysiela na satelite Thor 6 (0,8°W), transpondéry DVB-S2, frekvencii 11 842 MHz, kde vysielajú ešte kanály Sundance Channel, HBO Hu, HBO CZ, Nova Sport, Nova HD, ČT HD a M1. O probléme s prijímom nás informovalo niekoľko našich čitateľov, preto sme sa aj my v redakcii nášho portálu SatelitnaTV.sk rozhodli otestovali dekódovaciu ICE kartu platformy freeSAT by UPC Direct v niekoľkých licencovaných satelitných prijímačoch s IRDETO čítačkou kariet. K dispozícii sme mali Humax HD 5100 S, Zircon SHD 007, LinkBox HD, ako aj niekoľko nelicencovaných prijímačov spolu dekódovacími modulmi IRDETO značky SmiT a Neotion. Všetky programy z uvedeného transpondéra nám prijímače dekódovali až na Da Vinci U u ktorého sa poväčšine objavil nápis na obrazovke „Kódovaný kanál“.

Zákazníci s dodávaným satelitným prijímačom priamo od UPC DTH tieto problémy s prijímom zatiaľ nezaznamenali.

Podľa našich informácií o probléme vie už aj prevádzkovateľ satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct, spoločnosť UPC DTH.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor (0,8°W)
Frekvencia: 11 842 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 3000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (CAIDy: 0653, 0D02, 0D97, 1815)
Provider: UPC Direct

Mohlo by vás ešte zaujímať