Reklama

Česká televízia plánuje spustiť svoj druhý HD kanál

Česká verejnoprávna televízia plánuje v najbližšej dobe spustiť svoj druhý kanál vo vysokom rozlíšení. Informoval o tom dnes český portál E15.cz, podľa ktorého sú podnetom pre spustenie druhého verejnoprávneho kanálu vo vysokom rozlíšení práve tohtoročné letné olympijské hry v Londýne.
Pokračovanie nižšie:


Česká televízia aktuálne prevádzkuje kanál ČT1 HD, ktorý je dostupný zákazníkom v satelitných platformách Skylink a CS LINK (v bezplatnom programovom balíku) a v platforme freeSAT by UPC Direct (v platenom HD balíku).

Po spustení druhého kanálu vo vysokom rozlíšení sa stane Česká verejnoprávna televízia lídrom v HD vysielaní, keďže na českom trhu neprevádzkuje ešte nikto dva celoplošné kanály vo vysokom rozlíšení. V súčasnosti prevádzkujú komerčné televízie Nova, Prima family a TV Barrandov po jednom HD kanály. Kanály Nova HD a Prima family HD sú dostupné aj zákazníkom satelitných platforiem Skylink a CS LINK.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No obávám se že pisatel je tak trochu neznalý co se českých HD stanic týká protože tu v Česku je televize, která provozuje 2 HD kanály.Je to konkrétně Nova a její Nova HD a Nova sport HD. .-)

    1. Áno, máte pravdu. Autor správy, ale mal na mysli neplatené celoplošné TV, nie platené.

Komentáre už nie sú povolené.