Reklama

BBC prejde zo satelitu ASTRA 2D na ASTRA 1N

V piatok 24. februára 2012 prenesie britský vysielateľ verejnoprávnej BBC (British Broadcasting Corporation) svoje televízne a rádiové stanice zo súčasného satelitu ASTRA 2D na nový satelit ASTRA 1N, ktorý bol vynesený na obežnú dráhu po niekoľkých odložených štartoch v noci zo 6. na 7. augusta 2011.
Pokračovanie nižšie:


Konkrétne sa jedná o televízne stanice BBC One (+ regionálne verzie), BBC Two (+ regionálne verzie), BBC Three, BBC Four, CBeebies, CBBC, BBC News, BBC Parliament, BBC Alba ako aj rádiové stanice BBC Radio 5 Live a BBC Radio 5 Live Sports Extra.

Okrem SD programov budú na satelit ASTRA 1N presunuté aj programy vo vysokom rozlíšení BBC HD a BBC One HD.

Informáciu o presune zo satelitu ASTRA 2D na ASTRA 1N priniesla samotná BBC na svojom blogu. Podľa zverejnených plánov by malo dôjsť k presunu 24. februára 2012 medzi 4-6 hodinou ráno.

Pre koncových divákov sa v podstate nič nemení. Technické parametre zostávajú nezmenené, zmeniť sa môžu len prijimové podmienky v strednej časti Európy. Podľa už hlásených prijimových podmienok zo satelitu ASTRA 1N na území SR by sa mal signál programov BBC malinko zlepšiť.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V Čechách už prijímajú aj na 80tky paraboly ITV, Channel 5, Film 4 a ďalšie stanice, na Slovensku je potrebná väčšia ako 120… keď prejde v piatok BBC paket na Astru 1N, neviete, akú veľkú parabolu bude treba? Vraj to bude najsilnejší zväzok. Má niekto skúsenosti s príjmom?

  2. Na západe by mohla stačiť pre mňa prijateľná 150 cm parabola 🙂

Komentáre už nie sú povolené.