Reklama

Na STV1 HD v DVB-T aj programy v natívnom HD

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), ktorá vysiela svoj program STV1 HD v rámci pilotného vysielania prostredníctvom verejnoprávneho multiplexu, ktorý má pokrytie viac ako 95% obyvateľov, vysiela aj programy v natívnom HD. Pre náš portál SatelitnaTV.sk to potvrdil hovorca RTVS Richard Šümeghy.
Pokračovanie nižšie:

Prečítajte si tiež: Jednotka HD v DVB-T zatiaľ len v rámci pilotného vysielania

Na kanále STV1 HD sú vysielané presne tie isté rovnaké programy ako na kanále STV1, líši sa iba obrazová kvalita. STV1 HD vysiela aj niektoré programy v natívnom HD, môže sa jednať o športové prenosy, akvizície ako aj všetky relácie, ktoré sú vyrobené v HD kvalite. „V dennom vysielaní sa pomery líšia, súvisí to so skladbou programu“, vysvetľuje Richard Šümeghy.

RTVS rovnako nevylučuje aj spustenie samostatného HD kanála. „Nevylučujeme ani vytvorenie kombinovaného HD kanála (napríklad rtv:HD), zloženého z HD programov Jednotky a Dvojky, podobne ako to rieši Česká televízia“, dodáva hovorca RTVS Richard Šümeghy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. myslim uz je aj najvissie cas aby vysiela aj SR neake programy v HD. HD Televizory uz predavaju davno ale slovensky TV na to vobec nereaguje. Skoro naopak, aj SD programy su najviac v misernom kvalite a neviem ak maju v SR vobec techniku aby maju moznost produkovat zaznamy v HD kvalitu. Len vysielat v HD to nestaci ak su zaznamy len v SD a horsie.

Komentáre už nie sú povolené.