Reklama

Jaromír Glisník: V roku 2011 sa nám veľmi dobre darilo

Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti TradeTec, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink, pre portál SatelitnaTV.sk prezradil okrem iného aj to akú satelitnú platformu sleduje a aký satelitný prijímač vlastní.
Pokračovanie nižšie:


Ako vnímate rozvoj satelitnej platformy Skylink v roku 2011?

V roku 2011 sa nám veľmi dobre darilo, a to ako v rozširovaní zákazníckej základni tak v predaji platených balíčkov. V tomto ohľade sa jednalo o jednoznačne najúspešnejší rok v histórii našej satelitnej platformy.

Ste spokojný s vývojom Skylinku tento rok?

Áno, existuje mnoho dôvodov ku spokojnosti. Pomimo podnikateľských úspechov  iste stojí za zmienku skutočnosť, že sa Skylink stal súčasťou silnej medzinárodnej skupiny M7 Group.

Po zmene vlastníka platformy Skylink nastal z pohľadu zákazníkov útlm, ako to vnímate Vy?

Žiadny útlm z pohľadu zákazníkov som nezaznamenal. Možno sa navonok mohlo zdať, že integrácia so sesterskou platformou CS Link mohla postupovať rýchlejšie a mohla priniesť rýchlejšie zmeny v programovej ponuke. Dali sme prednosť dôkladnej príprave. Je treba uvážiť, že každý takýto krok ovplyvňuje cez 2 milióny zákazníkov.

Ste fanúšikom satelitnej televízie? Aké satelitné prijímače využívate doma či v kancelárii?

Satelitnú televíziu samozrejme užívam a sledujem. Doma mám HD prijímač Topfield a v práci HD prijímač GoSAT.

Prijímate aj iné družice ako len Astru (23,5E) poprípade (19,2E)?

Mám doma motor, takže občas sledujem niektoré programy na iných orbitálnych pozíciach. Spravidla sa jedná o potenciálne programové novinky, keď získam prístupovú kartu na distribučnú frekvenciu, aby som mohol posúdiť hodnotu daného programu.

Máte možnosť sledovať programy len z platformy Skylink, či prijímate programy aj prostredníctvom iných satelitných platforiem CS Link, freeSAT by UPC Direct, Digi TV atď.?

Sledujem iba programy z platformy Skylink. Ostatné platformy len výnimočne – na ukážku chvíľu v práci.

Je podľa Vás programová ponuka platformy Skylink dostatočná, nechýba Vám tam osobne nejaký televízny či rozhlasový kanál?

Našu programovú ponuku považujem za vyváženú. Iste sa bude hodiť viac programov v HD kvalite. Táto požiadavka prichádza od našich zákazníkov a vieme o rade atraktívnych programov, ktoré by sme mohli zaradiť. V zásade však žiadny konkrétny program mi osobne nechýba. Ale programovú ponuku nerobíme podľa mojich osobných preferencií. Ide o to, aby sme oslovili čo najširší okruh zákazníkov.

Nový rok je za dverami dávate si aj nejaké novoročné predsavzatia či už v osobnom, alebo pracovnom živote?

Prial by som si, aby platformy Skylink a CS Link úspešne prešli integračným procesom a aby sme upevnili našu pozíciu na trhu. To sa nám podarí jedine vtedy, keď budú spokojní naši zákazníci. K tomu bude smerovať naša práca v nasledujúcom roku.

Aké sú plány Skylinku do nového roka 2012?

Konkrétne plány zatiaľ nemôžem zverejniť. Všetko sa ešte len vytvára a ešte bude nejakú dobu trvať, než sa objavia prvé novinky.

Čo s kartami Cryptoworks, plánujete okrem dobrovoľnej aj nejakú povinnú výmenu či nejakým spôsobom ráznejšie zakročiť proti pirátom?

Je jasné, že na kartách CryptoWorks nebudeme môcť zachovať platenú ponuku. Výmena kariet úspešne beží – meníme niekoľko desiatok tisíc kariet každý mesiac. O ďalšom postupe sa rozhodneme behom nasledujúceho roka. Pokiaľ bude výmena prebiehať ako doteraz, nemalo by sa jednať o žiadnu veľkú komplikáciu. Pri Skylinku už teraz prevažná väčšina predplatiteľov platenej televízie má novú kartu Irdeto/ICE.

Ako to bude ďalej s TV Nova, predpokladám, že určite nezostane dvakrát na satelite ASTRA 23,5E? Plánujete ponechať TV Nova na jednej frekvencii, je už známe na akej?

Áno, v dlhodobom pohľade nedáva dvojité šírenie programov žiadny zmysel. Zmeny v satelitnej distribúcii budeme oznamovať vždy po väčších celkoch, aby sme potrebu prelaďovania minimalizovali.

 

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Potešilo by ma zaradenie regionálnej televízie TV Bratislava do Skylinku, predsa len tu žije 1/10 obyvateľstva. Zachytil som, že teraz Mágio (a vraj bude aj Orange) pridalo do svojej ponuky celý rad regionálnych staníc. A ešte jedna veľká výhrada: certifikát Skylink ready zatiaľ získali len jednoduché settop boxy, osobne preferujem kvalitné.

  2. Kvalitne prijimace? Ja taky nepoznam, kazdy ma nejake „muchy“, aj Dreambox.

  3. ghNestihol som dpísať, prišla návšteva. Skôr myslím settopboxy, ktoré ponúkajú širšie možnosti pre užívateľa: epg, rýchle epg-zoznam programov s aktuálnym prehľadom na jednej stránke, samostatné vyhľadávanie nových transpordérov, ponúkať užívateľom aktualizácie sw, rýchle prepínanie programov-toto ma jeduje strašne, aby sa HD program prípínal 1 sekundu, to je dlho! Tiež mi chýbajú TV s integrovaným sat, tunerom-jednoduché ovládanie, integrované náhravánie, jednoduché vyhľadávanie nových staníc a editácia programov a najmä rýchle prepínanie staníc. Podľa mňa majú výrobcovia čo doháňať, aby boli TV čo najjednoduchšie pre užívateľa. Nie každý má 20 rokov a je IT maniak. Očakávam tiež settopbox (a týka sa to samozrejme aj TV) s infra diaľkovým ovládačom, aby som nemusel mieriť len na TV, najlepšie programovateľný.

Komentáre už nie sú povolené.