Reklama

freeSAT by UPC Direct: Maďarský program Duna II na novej frekvencii

Po ukončení distribúcie nekódovaného signálu maďarského programu Duna II, prevádzkovateľ satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct, spoločnosť UPC DTH s.á.r.l zabezpečila šírenie kanálu na svoje vlastné náklady zo svojho transpondéru na satelite Thor (0,8°W).
Pokračovanie nižšie:


Zákazníci satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct so svojim vlastným prijímačom budú musieť nanovo vyhľadať program Duna II zo satelitu Thor (0,8°W) podľa nižšie uvedených parametrov. Zákazníkom s dodávaným prijímačom priamo od spoločnosti UPC DTH sa zmena prejaví automaticky.

V dobe písania článku sa však na kanále Duna II nevysielalo EPG a samotný program nebol ešte sprístupnený pre zákazníkov.

Maďarská televízia Duna II opustila satelit po tom čo sa rozhodla šíriť svoj program spolu s ďalšími televíziami Duna TV a Duna HD len prostredníctvom satelitu EuroBird (9°E).

Pre ďalšie sledovanie nekódovaných maďarských kanálov Duna, Duna HD a Duna 2 bude nutné preladiť satelitnú parabolu na družicu Eurobird (9°E), kde sa nachádzajú okrem iného aj verejnoprávne televízie M2 a M2 HD, ktoré taktiež vysielajú FTA. Družica EuroBird (9°E) sa tak stáva pre našich južných susedov vlajkovou loďou pre príjem nekódovaných základných programov.

Nové technické parametre pre príjem pre zákazníkov freeSAT by UPC Direct):

Družica: THOR(0,8°W)
Frekvencia: 11 766 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: áno

Nové technické parametre pre príjem z družice EUROBIRD 9A (9°E):

Družica: EUROBIRD 9A (9°E)
Frekvencia: 11958 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: nie

Mohlo by vás ešte zaujímať