Reklama

Markíza HD ako prvý slovenský HD program na Skylinku

Dnes sa v platforme Skylink krátko po jedenástej hodine na frekvencii 11895 MHz, pol. V objavil nový test kanál s názvom Novinka HD. Na kanále bežal niekoľko minút iba zvuk s televízie Markíza.
Pokračovanie nižšie:


Keďže na novej pozícii „Novinka HD“ bola aktívna iba zvuková stopa, niektoré satelitné prijímače mohli kanál identifikovať ako rádio stanicu, program sa preto mohol nachádzať v zozname rádio staníc.

O 13:30 hod. bola aktivovaná programová pozícia „NOVY HD“ na ktorom sa nachádza prvý slovenský program vo vysokom rozlíšení v satelitnej platforme Skylink: TV Markíza HD. O pár minút neskôr na to bol aktivovaný elektronický programový sprievodca (EPG), bola prepísaná programová pozícia „NOVY HD“ na „Markíza HD“ a zároveň bol signál zakódovaný v systéme podmieneného prístupu IRDETO. Príjem nového kanálu Markíza HD je preto možný len s dekódovacími karty ICE/IRDETO.

Ďalšie podrobnosti zisťujeme, článok budeme priebežne aktualizovať.

Technické parametre pre príjem kanálu Markíza HD:
Družica: ASTRA (23,5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (IRDETO)
ID: Markíza HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. markiza a HD?A kde na skylinku ???Dnes a prave teraz je star trek HD a na markizeHD alebo NOVY HD nieje ani obraz ani zvuk take je to klamliva informacia DAKUJEME ZA KVALITNE HD SLOVENSKE

Komentáre už nie sú povolené.