Reklama

Ovládajte svoj satelitný prijímač z mobilu

Uvažovali ste nad tým, aké by to bolo, keby ovládate svoj satelitný prijímač priamo z mobilu? Dnes vám ukážeme ako na to. Čo k tomu potrebujeme? Postačí nám napríklad iPhone, iPod touch, či iPad (v našom prípade iPad) a jeden z linuxových satelitných prijímačov s enigmou 1 alebo novšou enigmou 2. Ak už vlastníme obe zariadenia môžeme ísť nakupovať do Appstore. Pre už spomínané ovládanie satelitného prijímača sa nám najviac páčila a osvedčila aplikácia s názvom DreamOn. Ako väčšina zaujímavých aplikácií nie je ani táto zadarmo a pri sťahovaní vám strhne s vašej kreditnej karty 1,59 EUR.
Pokračovanie nižšie:


Prejdime však už k samotnej aplikácii. Po stiahnutí a nainštalovaní je potrebné nastaviť prihlasovacie údaje (štandardne: root – dreambox, root – ipbox atď.), verziu enigmy a IP adresu satelitného prijímača v nasej domácej sieti.

V časti Remote vidíme plnohodnotné diaľkové ovládanie zo satelitného prijímača značky Dreambox, s ktorým môžeme ovládať náš linuxový prijímač jednoduchým kliknutím na príslušné tlačítko. Pri iných značkách satelitných prijímačov však nemusia fungovať korektne všetky funkcie ovládania. Skúšali sme ovládať aj IPBOX a všetky základné funkcie nám fungovali bez akýchkoľvek problémov.

EPG (elektronický programový sprievodca) vám prináša televízny program a možnosť načasovania automatického nahrávania. V prípade, že pre program, ktorý sme si vybrali nie je EPG načítané satelit prepne na daný program a načíta sa EPG.

Timer (časovač) slúži na manuálne načasovanie nahrávania. Skôr nám však vyhovovalo časovanie podľa EPG, kde okrem iného máte už automaticky k dispozícii aj názov nahrávaného programu a nemusíme ho tam písať manuálne (viď. predchádzajúci obrázok).

Movies – zoznam nahrávok na vašom pevnom disku (HDD) s možnosťou prehratia alebo vymazania.

SMS – jedna zo zábavnejších funkcii, hlavne keď vaša polovička, alebo deti sledujú televíziu. Krátky text ktorý napíšete sa zobrazí na televíznej obrazovke.

V prípade, že máte nejaké skúsenosti s inými satelitnými prijímačmi, alebo máte iné poznatky kludne sa s nimi podelte v kometároch pod týmto článkom.

 

Mohlo by vás ešte zaujímať