Reklama

Nitrianska regionálna CETV už vysiela na Astre 23,5°E

Nitrianska regionálna televízia spustila svoje vysielanie na satelitnej pozícii Astra 23,5°E. Vysielanie kanálu CETV nie je kódované. Prijímať ho môžu všetci majitelia digitálneho satelitného prijímača s možnosťou prijímu satelitnej pozície Astra 23,5°E.

CETV vysielala donedávna na družici Thor 1°W, k presunu z družice Thor na Astru sa rozhodla kôli svojim divákom.
Pokračovanie nižšie:


Ako pre náš portál SatelitnaTV.sk povedal riaditeľ CETV – Róbert Greguš. Dôvodom zmeny šírenia vysielania prostredníctvom satelitu bolo to, že satelitná pozícia na ktorej vysielajú platformy Skylink a CS Link sú v ich regióne najrozšíreniejšie a práve preto sa rozhodli svoje vysielanie presunúť na satelit Astra (23,5°E).

CETV vysiela 24 hodín denne. Jej program je radený do šiestich štvorhodinových blokov. V priebehu tohto bloku môžu diváci sledovať aktuálne spravodajstvo z regiónov Nitry, Topoľčan, Trnavy , Trenčína, Piešťan, Pezinku, Dunajskej Stredy, Zlatých Moravciec, Hlohovca, Vrábel, Nových Zámkov, Šaľi, Galanty , Seredi, Levíc, Myjavy a Starej Turej. Okrem spravodajstva nechýba vo vysielaní aj šport, počasie, publicistický blok a diskusná relácia na rôzne témy.

Technické parametre CETV – Central TV z Astry:
Družica: Astra 3A (23,5°E)
Frekvencia: 11895 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: nie

Mohlo by vás ešte zaujímať