Reklama

JOJ HD: Pravdepodobne prvý slovenský HD program na Skylinku

Satelitná platforma Skylink už niekoľko týždňov vysiela na svojom transpondéry (12109 MHz, pol. H. SR: 27500, FEC:3/4, DVBS2/8PSK) testovací obrazec s identifikáciou NOVY HD. Krátko po spustení nového testovacieho kanálu sa najskôr hovorilo, že túto pozíciu by mal obsadiť český TV Barrandov so svojim kanálom vo vysokom rozlíšení TV Barrandov HD. Po potvrdení generálneho riaditeľa TV JOJ Františka Borovského o spustení vysielania kanálov JOJ HD a JOJ Plus HD už na jeseň tohto roka je televízia JOJ so svojim programom vo vysokom rozlíšení najväčším kandidátom na rozšírenie programovej ponuky v platforme Skylink.
Pokračovanie nižšie:


Ako pre náš portál SatelitnaTV.sk povedal výkonný riaditeľ spoločnosti TradeTec Jaromír Glisník: „O novom programe doposiaľ nie je rozhodnuté, JOJ HD je horúcim kandidátom“.

Po spustení kanálu JOJ HD by sa tak slovenskí satelitní diváci a zákazníci satelitnej platformy Skylink konečne dočkali pravidelne vysielaného programu vo vysokom rozlíšení. Prvenstvo na Slovensku v HD vysielaní má už zaniknutá STV3, ktorá spustila svoj program STV3 HD už v roku 2008 pri príležitosti letných olympijských hier v Pekingu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. JOJ – Skylink – JaT sú predsa bratia a sestry… toto sa dalo čakať.

  2. S počudovaním musím konštatovať,že nechápem stratégiu managmentu JOJ-ky a aj Markízy,keď spustili HD vysielanie a tak chabo využívajú resp.ignorujú 1 a pol milióna abonentov SKY -linku a doteraz nesprístupnili toto HD vysielanie cez túto platformu.

Komentáre už nie sú povolené.