Reklama

MS v hokeji 2012 exkluzívne vo vysielaní RTVS

Rozhlas a televízia Slovenskabude od 4. mája exkluzívne na Jednotke a na Dvojke vysielať Majstrovstvá sveta v hokeji 2012, ktoré sa historicky prvýkrát odohrajú v dvoch krajinách (Fínsko a Švédsko) a vyvrcholia 20. mája. Priame prenosy slovenskej reprezentácie, pravidelné športové rubriky v prúdovom vysielaní, rozšírené športové spravodajstvo a Športový magazín ponúkne poslucháčom Rádio Slovensko.
Pokračovanie nižšie:


RTVS ponúkne vo vysielaní MS v hokeji 2012 viac zápasov ako pred rokom, keď boli majstrovstvá sveta na Slovensku. „Celkovo budeme vysielať 44 zápasov naživo, z ďalších šiestich budú záznamy a zo štyroch ponúkneme iba časť, pretože využívame časový posun medzi Švédskom a Fínskom a po ukončení zápasu v Helsinkách sa napojíme na zápas v Štokholme, ktorý sa začal o hodinu neskôr,“ hovorí programový riaditeľ RTVS Andrej Miklánek.

V Helsinkách, kde budú hrať slovenskí reprezentanti, bude mať RTVS vysunuté pracovisko so Štúdiom MS priamo v Hartwall aréne. Pripravené budú vstupy s okamžitými rozhovormi v prestávkach a po zápasoch. Zápasy zo Štokholmu budeme analyzovať v štúdiu v Bratislave. V štúdiách počas prestávok budeme okrem analýz prezentovať dva programové cykly – Momenty hokejovej histórie, Sieň emócií ( hokejové osobnosti v histórii samostatného Slovenska). Okrem toho budeme mať štáby v oboch dejiskách šampionátu, ktoré budú okrem športového spravodajstva pripravovať pohľady za oponu MS v Reportážach dňa. Na konci denného vysielania už tradične ponúkame sumárnu reláciu MS v kocke.

Dôležité je aj to, že všetky zápasy, ktoré vysielame na Jednotke, budú v HD kvalite, teda určite všetky zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie,“ doplnil Andrej Miklánek. Vysielanie z Majstrovstiev sveta v hokeji budú môcť diváci sledovať aj na webovej stránke: hokej.stv.sk

RTVS pripravuje v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja zaujímavú kampaň zameranú na nábor detí do hokejových prípraviek. Kampaň je postavená na veľkých hokejových osobnostiach a má za úlohu motivovať deti a rodičov, aby sa venovali aktívnemu hokejovému tréningu v kluboch v mieste svojho bydliska. Podrobnosti predstavíme v najbližších dňoch.

Helsinki
Komentátori/moderátori – Pavol Gašpar, Ján Hudok, Ivan Niňaj, Stano Ščepán.
Spolukomentátori – Róbert Pukalovič, Ján Pardavý a Richard Lintner
Redaktor – Róbert Barát

Štokholm
Komentátor: Vladimír Genda
Spolukomentátor – Rastislav Pavlikovský
Redaktorka – Zlatica Mokrá.
Štúdiá v Bratislave k štokholmským zápasom budú moderovať Marcel Merčiak a Ľuboš Hlavena.

Ďalšími prestížnymi športovými podujatiami, ktoré budú môcť diváci sledovať na obrazovkách verejnoprávnej televízie v tomto roku, sú Euro 2012 a LOH v Londýne.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prehlad vysielania MS aj na inych TV programoch bmilan.elpo.sk

  2. No neviem ako ty, ale ja tam žiadne prehlady ohladom hokeja nevidim…

Komentáre už nie sú povolené.