Reklama

RTVS mení program a zaraďuje do vysielania špeciálnu diskusiu „Ako ďalej, RTVS?“

RTVS pripravila na dnes večer špeciálnu diskusnú reláciu „Ako ďalej, RTVS?“, ktorú odvysiela naživo o 20:20 a to na spravodajskej televízii RTVS :24 a v Rádiu Slovensko. Diskusiu bude moderovať Marta Jančkárová.

Do relácie prijali pozvanie generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, predseda Výboru pre kultúru a médiá NR SR Roman Michelko (SNS), podpredsedníčka Výboru pre kultúru a médiá NR SR Zora Jaurová (PS) a člen Výboru pre kultúru a médiá NR SR Dušan Jarjabek (SMER – SD).
Pokračovanie nižšie:

Hlavnými témami diskusie budú financovanie RTVS, plán rozdelenia telerozhlasu na televíziu a rozhlas, ako aj budúcnosť verejnoprávnych médií.

Nová vláda znížila RTVS príspevok zo štátu z pôvodných 0,17 na 0,12 percenta z HDP. Zníženie pôvodného príspevku je súčasťou takzvaného konsolidačného balíčka, ktorý poslanci schválili na decembrovom zasadnutí parlamentu a mal by priniesť štátnemu rozpočtu približne 54,8 miliónov eur. Poslanci schválili aj návrh na prípadné dofinancovanie RTVS v prípade, že by bola objektívne ohrozená finančná a vnútorná stabilita telerozhlasu. V rámci verejnej diskusie rezonuje aj téma zmien vo verejnoprávnom médiu, prípadne otázka jeho rozdelenia, pričom podľa vyjadrenia predsedu Výboru pre kultúru a médiá NR SR Romana Michelka by chcel predseda SNS Andrej Danko ešte vo februári predložiť zákon, ktorý sa bude tejto témy týkať.

Diváci, ktorí nestihnú reláciu sledovať v priamom prenose si jú budú môcť pozrieť v repríze na Jednotke v utorok 16. januára o 22:05 hod., v spravodajskej RTVS :24 v stredu 17. januára o 9:20 hod. a na Dvojke vo štvrtok 18. januára o 22:00 hod.

Mohlo by vás ešte zaujímať