Reklama

V DVB-T začala testovať nová slovenská TV, zatiaľ však iba z jedného vysielača

Do DVB-T vstúpila v pondelok 27. marca 2023 nová slovenská TV Doktor. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk je program šírený aktuálne v testovacom režime a to iba z jedného DVB-T vysielača. Prvé technické testy televízie si môžu preto naladiť zatiaľ iba diváci s možnosťou príjmu miestneho DVB-T vysielača Nitra – Klokočina (40. kanál), ktorý prevádzkuje telekomunikačný operátor AVIS. Vysielač pokrýva nielen samotnú Nitru, ale aj jej širšie okolie. Do budúcna by sa malo terestriálne pokrytie postupne rozširovať. Stanicu by mali navyše začať pridávať do svojich ponúk aj vybraní kábloví, IPTV a OTT operátori.
Pokračovanie nižšie:

TV Doktor bude prinášať vo vysielaní informácie z oblasti medicíny. Chýbať by nemali ani diagnózy, analýzy prípadov, nové aj tradičné medicínske postupy, skúsenosti pacientov či rozhovory s odborníkmi a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.

Počas našich testov vysielala TV Doktor z DVB-T vysielača v štandardnom rozlíšení a v kompresnom formáte MPEG-2. Na obrazovke môžu vidieť diváci aktuálne krátku animáciu s logom stanice.

V súčasnosti šíri miestny DVB-T vysielač v Nitre štyri televízie (TV Nitrička, TV Central, TV Doktor a TV Noe). Kompletný zoznam celoplošných a miestnych DVB-T/T2 vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať