Reklama

Skylink vyhovel vysielateľovi, v zozname FastScan sa dnes preto opäť presúvali stanice

Satelitná služba Skylink dnes opäť aktualizovala zoznam staníc vo FastScane. V posledných dvoch týždňoch ide tak už o tretiu zaznamenanú zmenu. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk došlo po dnešnej aktualizácii v slovenskom zozname FastScan k presunu katolíckej TV Lux a českej verzie Story 4.
Pokračovanie nižšie:

Obe spomínané stanice sa presunuli na nižšie programové pozície. Story 4 sa presunula z pozície 161 na 38 a TV LUX z pozície 160 na novú 21. Zvyšné programy sú na svojich doterajších pozíciách a nemenili sa ani technické parametre pre príjem. Všetky zmeny sa dotkli iba poradia staníc v zozname FastScan, ktorý využívajú najmä prijímače s certifikátom Skylink Ready. Užívateľov zariadení bez tejto funkcie sa zmeny netýkajú.

V prípade TV Lux nedošlo k zmene prekvapivo na základe prehodnotenia poradia samotným operátorom či požiadaviek zákazníkov. „K presunu TV Lux došlo na základe dohody s vysielateľom,“ uviedol pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva Canal + Luxembourg. „Sťažnosti na pozíciu tejto stanice vo FastScane sme nezaregistrovali. Objavili sa otázky, prečo TV Lux zmizol z ponuky, po oznámení novej pozície boli zákazníci spokojní.“

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen platformy Skylink, aj s technickými parametrami pre príjem, môže nájsť už tradične v sekcii Frekvencie.

Zmeny v zozname FastScan pre SR (14. 3. 2023)

Názov stanicePôvodná pozíciaNová pozícia
STORY4 HD16138
TV Lux HD16021

Zmeny v zozname FastScan pre ČR (14. 3. 2023)

Názov stanicePôvodná pozíciaNová pozícia
STORY4 HD16649
TV NOE167166

Mohlo by vás ešte zaujímať