Reklama

DofE v českom DVB-T2 multiplexe 23

Český DVB-T2 multiplex 23 sa rozšíril o nový televízny kanál, ktorý sa identifikuje v prijímacích zariadeniach ako „Priprav se na budoucnost s programem DofE / neurceno“. Novinkou chce prevádzkovateľ multiplexu zoznámiť divákov s históriou DofE, programom a fungovaním organizácie. Súčasťou vysielania bude časová slučka vysvetľujúca program DofE. Kanál bude mať aktívne aj hybridné vysielanie HbbTV, kde sa diváci môžu dozvedieť detailnejšie informácie o tom, čo DofE ponúka, komu je určený a ako sa prihlásiť. V HbbTV bude tiež možné vidieť krátke videospoty s absolventmi programu DofE a edukatívne videospoty.
Pokračovanie nižšie:

DofE založila roku 1956 Jeho kráľovská Výsosť, princ Philip, vojvoda z Edinburghu, manžel britskej kráľovnej Alžbety II. Preto názov Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (The Duke of Edinburgh’s Award). S ním sa na tvorbe programu podieľal aj Kurt Hahn, nemecký pedagóg presadzujúci zážitkovú pedagogiku, a lord Hunt, ktorý okrem iného viedol prvú úspešnú expedíciu na vrchol hory Mount Everest. V Česku program funguje už od roku 1995.

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu je komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote.

Chceme osloviť mladých ľudí vo veku 14-24 rokov, ktorí sa môžu vďaka DofE rozvíjať a pracovať na sebe, a tiež inštitúcie, ktoré by sa k nám mohli pripojiť a začať program poskytovať,“ hovorí Tomáš Vokáč, riaditeľ DofE v Česku. „V HbbTV bude rovno aj prihláška, ktorú môžu záujemcovia o účasť v programe vyplniť. Veríme, že program má veľký vplyv na životy mladých ľudí, a preto stále rozširujeme spôsoby, ktorými o DofE informujeme. Aj z toho dôvodu sme sa rozhodli pre formát televízneho vysielania,“ dodáva Tomáš Vokáč.

Po pridaní televíznej stanice DofE je aktuálne k dispozícii v celoplošnej DVB-T2 sieti MUX 23 celkovo 9 televízií (Nova Cinema, TV Nova, TV NOE, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barradov, Seznam.cz TV, 1+1, Priprav se na budoucnost s programem DofE / neurceno) a štyri rozhlasové stanice (Ukrajinske Radio, Rádio Dechovka, Český Impuls a Rádio Impuls). Všetky sú šírené nekódovane. U TV je použitý novší video kodek HEVC.

Aktuálnu ponuku DAB+ či DVB-T/T2 multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať