Reklama

Telekom začne využívať od apríla časť optiky Orangeu a poskytovať na nej svoje služby

Slovak Telekom predstavil nový druh veľkoobchodného prístupu k sieti a Orange sa stal jeho prvým zákazníkom ešte v decembri 2020. Orange zase ponúkol Slovak Telekomu možnosť získať prístup k jeho sieti. Po dohode oboch operátorov tak od 1. apríla 2021 Slovak Telekom získa prístup k časti optickej sieti Orangeu a začne na nej poskytovať svoje portfólio služieb, vrátane internetu a digitálnej Magio TV.
Pokračovanie nižšie:

Slovak Telekom získa prístup k časti optickej siete Orangeu a už čoskoro začne predávať služby v prvých lokalitách. Presný zoznam lokalít ešte nie je známy. Zverejnený by mal byť neskôr.

Inštaláciu služieb Telekomu majú realizovať technici Telekomu ako sú zákazníci doteraz zvyknutí aj pri inštalácii na vlastnej optickej sieti.

Vďaka novej dohode s konkurenčným operátorom Slovak Telekom rozšíri ešte viac pokrytie cez optickú sieť. Pokračovať však bude aj rozširovanie vlastnej siete. Za minulý rok pokryl viac ako 100 tisíc domácností a prekročil míľnik 750 tisíc pokrytých domácností vlastnou optikou. Prístup na časť siete Orangeu umožní poskytovanie služieb na optike na miestach, kde doteraz optika Telekomu nie je. Zároveň sa môže Slovak Telekom sústrediť na ďalšie pokrývanie miest a obcí v nových regiónoch, kde zákazníci zatiaľ rýchlejší internet k dispozícii nemajú.

Mohlo by vás ešte zaujímať