Reklama

Vysielače na južnej Morave vypli PS12, treba si preladiť na finálny MUX22

Viacero vysielačov na južnej Morave, ktoré je možné prijímať aj na niektorých častiach Slovenska, už nešíri Prechodovú sieť 12 (PS12). Konkrétne sa jedná o vysielače Brno – Kojál, Brno – Hády, Brno – Barvičova a tiež Mikulov – Děvín. Náhradou za PS12 je finálny DVB-T2 multiplex 22.
Pokračovanie nižšie:

Diváci, ktorí majú možnosť prijímať signál, z dotknutých vysielačov, si preto musia preladiť svoje prijímacie zariadenia na 40. kanál (626 MHz). Práve na tomto kanáli doteraz vysielal celoplošný multiplex 2 a po novom ho bude využívať finálny DVB-T2 Multiplex 22. Pre príjem sa však už vyžaduje zariadenie s podporou DVB-T2 a H.265/HEVC.

Koncom septembra je tiež naplánované, z vyššie uvedených vysielačov, vypnutie DVB-T multiplexu 3. Náhradou bude DVB-T2 multiplex 23.

Multiplex 22 šíri televízne programy českých komerčných vysielateľov (Óčko, Óčko Star, Noe TV, Barrandov KRIMI, Kino Barrandov, BARRANDOV TV, NOVA, NOVA CINEMA, Seznam.cz TV, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX, Prima, Prima COOL, Prima KRIMI, Prima +1 a CNN Prima News). Všetky TV sú šírené voľne a v kompresnom formáte H.265/HEVC. Súčasťou multiplexu je aj rozhlasová stanice Rádio Proglas.

Zoznamy vysielačov môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať