Reklama

Sezóna Formuly 1 odštartuje v júli, prenosy prinesie Sport TV

Športový svet sa po dlhom útlme prebúdza k životu a kráľovská disciplína motošportu môže konečne rolovať na štart. Skrátená sezóna Formuly 1 konečne pozná podobu svojho kalendára na rok 2020.

Dlhé týždne hlavní predstavitelia F1 a FIA neúnavne pracovali na rozjazde náhradnej sezóny 2020, ktorá má teraz konečne oficiálnu podobu. Už pred časom bolo avizované, že ročník pravdepodobne odštartuje Veľkou cenou Rakúska. Vo chvíli, kedy tamojšia vláda udelila súhlas s usporiadaním pretekov, reálnemu štartu už nič nestojí v ceste.
Pokračovanie nižšie:

Aby bolo využitie existujúcich možností čo najefektívnejšie, v niektorých lokalitách sa uskutočnia hneď dva preteky v priebehu jedného týždňa. Prvý júlový víkend si teda môžeme zapísať ako štart novej sezóny na Red Bull Ringu, kde sa potom nasledujúci víkend uskutočnia ešte jedny preteky, Veľká cena Štajerska. To isté platí pre britský Silverstone, kde sa po tradičnej Veľkej cene Veľkej Británie uskutoční o týždeň neskôr Veľká cena k 70. výročiu F1. V letných mesiacoch sa kolotoč majstrovstiev sveta zastaví aj v Španielsku, Belgicku či Taliansku. V jesennej časti ho doplnia zastávky aj v ďalších tradičných destináciách.

Chase Carey, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Formuly 1, uviedol: „Sme potešení, že sme dnes mohli predstaviť náš kalendár ôsmich pretekov a tešíme sa na zverejnenie celého kalendára v nasledujúcich týždňoch. A aj keď v súčasnej dobe očakávame, že sezóna začne bez fanúšikov, dúfame, že nám v budúcich mesiacoch situácia umožní, aby sme ich privítali späť.

Obháji Lewis Hamilton titul aj v skrátenej sezóne? Rozlúči sa Sebastian Vettel s Ferrari vysnívaným triumfom? Alebo ho pokorí nastupujúca generácia v osobe Charlese Leclerca? Bude to snáď Red Bull, ktorý potvrdí svoje slová o útoku na najvyššie méty?

Na platených športových staniciach Sport1 a Sport2 sa opäť môžete tešiť na bohaté menu a kompletné pokrytie veľkých cien, vrátane tréningov a kvalifikácií, zaujímavých hostí a reportáží. To všetko sprostredkujú tradiční komentátori a experti ako Tomáš Richtr, Števo Eisele, Josef Král a ďalší.

Termíny prvých ôsmich pretekov v sezóne 2020:

5.7. Veľká cena Rakúska (Spielberg, Austria)
12.7. Veľká cena Štajerska (Spielberg, Austria)
19.7. Veľká cena Maďarska (Budapest, Hungary)
2.8. Veľká cena Veľkej Británie (Silverstone, UK)
9.8. Veľká cena 70TH ANNIVERSARY (Silverstone, UK)
16.8. Veľká cena Španielska (Barcelona, Spain)
30.8. Veľká cena Belgicka (Spa-Francorchamps, Belgium)
6.9. Veľká cena Talianska (Monza, Italy)

Mohlo by vás ešte zaujímať