Reklama

Po vynútenej pauze opäť odštartuje portugalská Liga NOS

Portugalská najvyššia futbalová súťaž, v ktorej zostáva odohrať ešte desať kôl, sa po koronavírusovej pauze rozbieha v stredu 3. júna 2020 a skončiť by mala 21. júla 2020.

Pôvodný plán rozbehnúť ligovú súťaž už 30. mája bol pred niekoľkými týždňami zmenený v prospech klubov, ktoré musia špecifickým spôsobom pripraviť štadióny na úvodné zápasy bez diváckej účasti, samozrejme s prítomnosťou televíznych štábov a osôb potrebných k zaisteniu priebehu zápasov.
Pokračovanie nižšie:


Formát súťaže sa nemení a nadväzovať sa bude klasicky na duely 25. kola. Výraznejšia zmena prebehne len v tradičných hracích dňoch. V dohrávanej časti sezóny sa bude častejšie hrať aj cez pracovné dni. Niektoré kolá dokonca budú rozohrané počas všetkých dní v týždni.

Platené športové programy Sport1 a Sport2 budú rovnako ako pred pauzou ponúkať tri vybrané zápasy z každého jednotlivého kola a k tomu tradičné zostrihy zo všetkých odohraných zápasov kola. Už budúci týždeň v stredu 3. júna o 22:15 bude k dispozícii prenos zo zápasov Famalicão – FC Porto (Sport1) a vo štvrtok 4. júna duely Benfica – Tondela (20:15, Sport1) a Vitória Guimarães – Sporting (22:15, Sport1).

V ligovej tabuľke zatiaľ o titule zďaleka nie je rozhodnuté a nasledujúcim zápasom nebude chýbať intenzita. FC Porto vedie o jediný bod pred majstrovskou Benficou, naviac ho čakajú zápasy so Sportingom a Bragou. V poslednom kole sa môžeme tešiť na legendárne lisabonské derby, ktoré sa odohrá na supermodernom Estádio da Luz.

Mohlo by vás ešte zaujímať