Reklama

SpaceConnectsUs voľne na družici Astra 1M (19,2°E)

Najväčší hráči vesmírneho, komunikačného a vysielacieho priemyslu z celého Luxemburska spojili sily na podporu ľudí po celom svete v čase súčasnej koronavírusovej krízy (COVID-19). Budú im pomáhať preklenúť izoláciu a karanténu.
Pokračovanie nižšie:

Asteroid Day, oficiálny deň pre šírenie globálneho povedomia a osvety o asteroidoch pripravuje pod záštitou Organizácie Spojených Národov a Európskej Vesmírnej Agentúry (ESA) projekt #SpaceConnectsUs (VesmírNásSpája), virtuálne prostredie pre stretávanie astronautov, vedcov a celebrít. Hovoriť budú o živote v izolácii aj samote a budú vysielať posolstvo nádeje, hovoriť o vede a vzájomnej podpore. A to pre všetkých, ktorí v súčasnosti čelia kríze v spojení s COVID-19.

#SpaceConnectsUs ponúka možnosť deťom, mladým dospelým aj ich rodinám a kamarátom zúčastniť sa vzdialenej konferencie s astronautmi a hosťami z celého sveta, ktorí budú hovoriť o svojich skúsenostiach a živote v stiesnených priestoroch. Program je nekomerčný a zadarmo.

K dispozícii bude v piatich jazykoch (angličtine, francúzštine, nemčine, taliančine a holandčine) na stránkach www.asteroidday.org, www.spaceconnects.us a www.esa.int počínajúc dnešným dňom, štvrtkom 26. marca, od 16.00 do 21.00 stredoeurópskeho času. Prevádzkovatelia vysielania aj užívatelia satelitnej televízie môžu program naladiť z družice ASTRA 1M, ktorá je umiestnená na orbitálne pozícii 19,2°E.

Technické parametre pre príjem SpaceConnectsUs :
Družica: Astra 1KR/1L/1M/1N (19.2°E)
Frekvencia: 11627 MHz
Polarizácia: V
FEC: 5/6
SR: 22000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: SpaceConnectsUs
Provider: Harmonic
Video formát: MPEG4
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: 0050
Audio PID: 0088
Audio stopy: 88 (Mpeg)
PCR PID: 0050
PMT PID: 1025
TSID: 1028
0NID: 0001
SID: 4410
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať