Reklama

Mein Kinderradio prešlo do rakúskeho celoplošného DAB+ multiplexu

Detská rozhlasová stanica Mein Kinderradio, ktorú bolo doteraz možné prijímať z viedenského DAB+ multiplexu na kanáli 11C (220,352 MHz), prešla v utorok do tamojšej celoplošnej siete DAB+ Austria. Vďaka presunu si môže rozhlasovú stanicu naladiť prostredníctvom digitálneho rozhlasového vysielania už približne 77% rakúskych domácností. Tento rok sa má pritom pokrytie ešte navýšiť.
Pokračovanie nižšie:

Počas našich testov bolo Mein Kinderradio šírené v celoplošnom multiplexe v kodeku HE-AAC v2 s dátovým tokom 40 kbps. Dátový tok je výrazne nižší, ako to bolo v prípade City Muxu WienII, kde bolo rádio dostupné s dátovým tokom 72 kbps a kodekom HE-AAC v1.

Súčasťou prvého rakúskeho celoplošného DAB+ multiplexu je k dnešnému dňu 10 rozhlasových staníc od komerčných vysielateľov (R.Maria, * 88.6 *, ENERGY, ERF Plus, Rock Antenne, Technikum ONE, KLASSIK RADIO, ARABELLA RELAX, Jö.live a Mein Kinderradio).

Aktuálne je v Rakúsku funkčných celkovo 11 DAB+ vysielačov, z toho 10 šíri celoplošnú sieť DAB+ Austria a jeden miestny multiplex City MUX WienII. Kompletný zoznam vysielačov aj s aktuálnou ponukou multiplexov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať