Reklama

Viasat World získala vysielacie práva na seriál World on Fire

Medzinárodná mediálna spoločnosť Viasat World dnes oznámila, že prostredníctvom svojho distribučného partnera ITV Studios Global Entertainment získala vysielacie práva k výpravnému historickému seriálu World on Fire.
Pokračovanie nižšie:

World on Fire je nový historický dramatický seriál z pera svetového uznávaného spisovateľa Petera Bowkera, ktorý sa natáčal v niekoľkých európskych krajinách vrátane Poľska, Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie aj Českej republiky. Pútavá dráma s niekoľkými dejovými líniami sa odohráva počas druhej svetovej vojny a hovorí o príbehoch obyčajných ľudí na všetkých stranách globálneho konfliktu. Prvá séria v siedmich hodinových epizódach zhrňuje prvý rok vojny, od nemeckej invázie do Poľska v septembri 1939 po bitku o Britániu.

Prvá séria seriálu, ktorá postupne divákov vťahuje do hrôz prvého roka vojny, ponúkne hviezdne obsadenie. Objaví sa v ňom držiteľka Oskara Helen Hunt, držiteľ cien Emmy a BAFTA Sean Bean alebo kandidát na Oskara a držiteľ ceny Laurence Oliviera Lesley Manville, spolu s nimi sa na obrazovke objavia okrem iného aj poľskí herci Zofia Wichlacz, Tomasz Kot, Radosław Kaim, Agata Kulesza a Tomasz Zietek, ale aj česká herečka Iva Sindelková. Dej sleduje vzájomne prepletené príbehy hodnoverných, realisticky vykreslených postáv z Veľkej Británie, Poľska, Francúzska, Nemecka a Spojených štátov, ktorí zápasia s dopadmi vojny na ich každodenné životy.

Napínavá, emočne vypätá a globálne rezonujúca dráma poukazuje na prvé dni vojny v doposiaľ nevídanej perspektíve prostredníctvom ľudských príbehov na pozadí jednej z najvýznamnejších epizód v dejinách 20. storočia. Od Harryho, mladého anglického tlmočníka vo Varšave, ktorý sa účastní vyjednávania s nacistami a snaží sa prepašovať svoju poľskú milenku Kasiu z krajiny, cez Lois, dievča, ktorá na neho čaká doma – mladú pracovníčku z Manchestru, ochotnú využiť všetky príležitosti, ktoré vojna ponúka, k zmene svojho života. Od Nancy, americkej vojnovej spravodajkyne, ktorá sa ocitne v ohrození života, po manželov Rosslerových v Berlíne, ktorí majú obavy o svojho syna v armáde a sú ochotní podniknúť čokoľvek, aby uchránili svoju postihnutú dcérku pred pozornosťou nacistického režimu.

Seriál World on Fire vo formáte 7×60 min. vyrobilo štúdio Mammoth Screen pre BBC One. Podľa scenára Petera Bowkera ho natočila režisérka Rebecca Keane, výkonnými producentmi boli Peter Bowker, Damien Timmer, Marcus Wilson a Helen Ziegler za Mammoth Screen a Lucy Richer za BBC. Vysielať ich bude exkluzívne tento rok na jeseň v strednej a východnej Európe kanál Epic Drama a poskytne ich obsahovým partnerom v rámci ponuky na vyžiadanie.

Mohlo by vás ešte zaujímať