Reklama

Spoločnosť AB-COM, s.r.o. oslávila 20. výročie

Pred niekoľkými dňami oslávila spoločnosť AB-COM, ktorá sa zameriava hlavne na distribúciu satelitnej techniky, svoje 20. výročie. Spoločnosť bola založená 9. februára 1999, vtedy ešte ako menšia firma s pár zamestnancami. Postupne sa však rozširovala a to nielen v počte svojich zamestnancov, ale aj v počte ponúkaných produktov, vrátane budovania vlastnej značky AB. Okrem vlastných produktov sa tiež AB-COM stal navyše aj výhradným distribútorom populárnej značky Vu+ a distribútorom množstva iných značiek ako napr. Dreambox, FTE, Formuler či Openbox. Neskôr pribudli do ponuky aj LED produkty či kamerové systémy.
Pokračovanie nižšie:


Produkty spoločnosti AB-COM sú však známe hlavne z oblasti satelitnej techniky. Z histórie značky AB môžem spomenúť napr. populárne linuxové SD prijímače AB IPBox 200, alebo vyššie modely AB IPBox 350 Prime či AB IPBox 400, ktoré pracovali vtedy ešte pod systémom Enigma. SD prijímače neskôr nahradili HD modely AB IPBox 9000 HD, AB IPBox 900 HD, AB IPBox 910 HD, AB IPBox 9900 HD, AB IPBox 99 HD, AB IPBox 55 HD či AB IPBox PRISMCUBE RUBY.

Čim ďalej tým väčšej popularite sa tešia posledné roky prijímače AB CryptoBox, ktoré sú nielen cenovo prijateľné, ale majú aj dobrú softvérovú podporu. Medzi prvými HD modelmi bola rada AB CryptoBox 3XX HD, nasledovala 4XX HD. Aktuálne sú v predaji už modelové rady 7XX HD, ktoré podporujú najnovší kodek H.265/HEVC. Za zmienku stojí aj model AB CryptoBox Smart, ktorý má licencovanú čítačku kariet Irdeto, a získal aj certifikát Skylink Ready.

Vzhľadom k tomu, že má AB-COM aj vlastné produkty, snaží sa ich aj predstavovať na rôznych výstavách a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, kde sa s nimi môžu návštevníci zoznámiť a reálne si ich aj vyskúšať. Samozrejmosťou sú aj rôzne školenia pre obchodných partnerov.

Pri príležitosti 20. výročia spoločnosti nemohla samozrejme chýbať veľká oslava, na ktorú boli pozvaní vybraní partneri. Hostia si mohli vychutnať nielen dobré jedlo, ale aj degustovať alkoholické nápoje či pochutnať si na vynikajúcej čokoláde. Nechýbalo ani krátke divadelné predstavenie, veľkolepý ohňostroj, torta v podobe prijímača AB CryptoBox Smart, či dobrá zábava o ktorú sa postarala slovenská skupina Desmod.

Niekoľko fotografií z akcie

Foto: AB-COM

Mohlo by vás ešte zaujímať