Reklama

Skylink dnes spustil svoj vlastný program, sledovať ho môžu všetci zákazníci

Klienti Skylinku, na Slovensku a v Českej republike, môžu od dnes sledovať nový televízny kanál s názvom Skylink 7. Ide o úplnú novinku, ktorá odštartovala dnes o 18:00 a je k dispozícii exkluzívne iba predplatiteľom satelitného operátora. Pre sledovanie programu stačí mať aktívnu dekódovaciu kartu.
Pokračovanie nižšie:


Hlavným poslaním nového programu je priblížiť divákom Skylinku pestrosť a kvalitu programov, ktoré môžu inak sledovať len pri zakúpení platených balíčkov. Okrem toho je jej cieľom tiež informovať o všetkom, čo by zákazníkov mohlo zaujímať – ponuky, akcie, novinky, zmeny či súvisiace technické aspekty vysielania.

Skylink 7 má luxemburskú vysielaciu licenciu a bude vysielať ukážky z programovej ponuky jednotlivých platených programov. Poslúži pre orientáciu najmä zákazníkom s balíčkom Digital a nižšími platenými balíčkami. Programy vysielané na Skylink 7 vyberáme spoločne s jednotlivými vysielateľmi. Veľa záleží na tom, či majú na daný program práva s možnosťou vysielať na inom televíznom programe než ich vlastnom,“ vysvetlil ešte v januári pre náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá platformu Skylink vlastní.

Novinka bude prinášať výber z už existujúcich programov ako AMC, Spektrum, Film+, Minimax, Sport 1 a Sport 2, TV Paprika, Discovery, TLC, Film Europe, B2Can, Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature, FilmBox, CS Film a CS Mini, TV WAR, Československo HD, iConcerts, Classica, Up Network a Golf Channel.

Programová schéma bude rozdelená do 6-hodinových programových blokov, ktoré budú vysielané 3-krát denne. Premiéra bude v 18:00 a dve reprízy od 6:00 a od 12:00.

Skylink 7 je dostupný pre užívateľov Skylink Ready prijímačov so zapnutou funkciou FastScan na pozícii číslo 7. Majitelia prijímačov bez tejto funkcie si môžu program naladiť manuálne, na družici Astra 3B (23,5°E), z frekvencie 12 344 MHz. Vysielanie je k dispozícii na bývalej pozícii po programe Skylink Ochutnávka.

Koncept ochutnávky však nekončí, ale bude naďalej pokračovať voľným vysielaním vybraných programov na ich štandardných pozíciách. V mesiaci február bude takto sprístupnený na pozícii č. 125 dokumentárny program National Geographic Wild HD, ktorý je štandardne súčasťou programových balíčkov Multi, Kombi alebo Komplet. Hlavným lákadlom je dokumentárna séria s názvom Mesiac veľkých mačiek, v ktorej sa v niekoľkých dieloch predstavia mačkovité šelmy tak, ako ich ešte nepoznáte.

Technické parametre pre príjem Skylink 7:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12344 MHz
Polarizácia: H
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Skylink 7
Provider: Skylink
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0D96 (Cryptoworks),0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 2110
Audio PID: 2120
Audio stopy: 2120 cze (Mpeg)
PCR PID: 2110
PMT PID: 2100
TSID: 3233
ONID: 0003
SID: 8011
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať