Reklama

Český rozhlas Vysočina v DAB+ multiplexe ČRo

Český rozhlas (ČRo) rozšíril v piatok 8. februára svoj DAB+ multiplex o stanicu Český rozhlas Vysočina. Poslucháči digitálneho rozhlasového vysielania tak môžu aktuálne prijímať celkovo pätnásť rádií, z toho štyri sú celoplošné, päť digitálnych a šesť regionálnych.
Pokračovanie nižšie:


U stanice Český rozhlas Vysočina je použité najmodernejšie audio kódovanie HE-AAC verzie 2, ktoré využíva SBR (Spectral Band Replication ) a PS (Parametric Stereo). „V rámci dopravných služieb, ktoré poskytuje Český rozhlas vodičom, sme začlenili do nášho DAB+ multiplexu aj stanicu Český rozhlas Vysočina. Od tohto kroku sľubujeme predovšetkým kvalitné dopravné informácie z jednotlivých úsekov diaľnice D1,“ uviedol riaditeľ Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

DAB+ multiplex Českého rozhlasu pokrýva aktuálne 61% populácie Českej republiky. V tomto roku sa navyše predpokladá ďalší rozvoj pokrytia a to až na 80% populácie.

Šírené stanice:
ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Vltava, ČRo Plus, ČRo Regina DAB Praha, ČRo Region, ČRo Brno, ČRo Ostrava, ČRo Plzeň, ČRo Vysočina, Rádio Wave, Rádio Junior, D-dur, ČRo Jazz a Rádio Retro

Kompletnú ponuku DAB+, ako aj DVB-T/T2 vysielačov, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať