Reklama

Arena Sport odvysiela majstrovstvá sveta v minifutbale 

Arena Sport odvysiela historicky prvé majstrovstvá sveta v minifutbale (Socca World CUP 2018). Národné výbery z Európy, Afriky, Ázie a Ameriky sa stretnú v boji o titul majstra sveta v portugalskom Lisabone. Na šampionáte, ktorý bude prebiehať od 24. do 29. septembra, bude až 32 reprezentácií, medzi ktorými nebude chýbať samozrejme ani Slovensko.
Pokračovanie nižšie:


Televízia Arena Sport vyčlenila pre majstrovstvá rozsiahly priestor. Prvé majstrovstvá sveta v minifutbale organizuje Medzinárodná minifutbalová federácia (International Socca Federation), ktorá vznikla v roku 2017. Slovensko je jedným zo zakladajúcich členov federácie, do ktorej v súčasnosti patrí približne 40 krajín. Ďalších 60 krajín je v rokovaní o vstupe. 

Hrací model MS v minifutbale je podobný ako pri futbalových MS. Účastníci sú rozdelení do ôsmych základných skupín, z ktorých sa najlepší stretnú v osemfinále, štvrťfinále, semifinále o 3. miesto a potom vo finále. 

Slovensko sa predstaví v E skupine s neľahkými súpermi: s Anglickom (24. 9. začiatok o 20:00), s USA (26. 9. začiatok o 0:00) a s Kazachstanom (27.9. začiatok o 17.00). Zoznam všetkých prenosov aj s aktuálnym programom oboch staníc Arena Sport môžete nájsť v sekcii TV Program.

Medzi najzvučnejšie mená šampionátu patria reprezentanti z Anglicka, Nemecka, Brazílie, USA a Poľska. Minifutbal (ang. Socca) je odnož futbalu, ktorý sa hrá na malom priestore a s voľnejšími pravidlami.

Mohlo by vás ešte zaujímať