Reklama

ČT ponúkne divákom prenosy z domácej futbalovej súťaže, ako aj finále Ligy majstrov

Česká televízia bude každý piatok vysielať na svojom športovom programe ČT sport naživo zápasy najvyššej českej futbalovej súťaže. Do programu zaradí tiež priame prenosy finále Ligy majstrov a aj Superpohára UEFA.

Futbal je aj naďalej pevnou súčasťou vysielania Českej televízie. Po majstrovstvách sveta, ktoré na ČT sport sledovalo viac ako štyri milióny divákov, ponúkneme už od budúceho týždňa pravidelné prenosy z najvyššej domácej futbalovej súťaže. Okrem toho sme získali vysielacie práva na finále Ligy majstrov a aj zostrihy najlepších momentov Ligy majstrov. Pre ČT sport sa nám tiež podarilo získať finále Superpohára UEFA. Fanúšikovia tak vo voľnom vysielaní o futbal neprídu,“ hovorí generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.
Pokračovanie nižšie:


Česká televízia získala od O2 TV pre sezóny 2018/19 a 2019/20 práva na piatkovú voľbu zo zápasov najvyššej českej futbalovej ligy a aj práva na spoločné vysielanie priameho prenosu finále Ligy majstrov UEFA a Superpohára UEFA. Každý utorok a stredu navyše ponúkne ČT sport divákom zostrihy z práve odohraných zápasov Ligy majstrov. Futbalové vysielanie z najvyššej domácej súťaže potom doplnia aj tradičné relácie Futbal extra a Dohráno.

Prvý priamy prenos z domácej ligy ponúkne ČT sport výnimočne v pondelok 23. 7. od 18:00, a to stretnutie Ostrava-Jablonec. V nasledujúcich týždňoch bude vysielanie ČT sport pokračovať prenosmi piatkových zápasov.

Diváci na programe ČT šport tiež uvidia zápasy z druhej najvyššej futbalovej súťaže Fortuna Národní ligy a priame prenosy z pohárovej súťaže MOL cup, kde sa najlepšie české kluby stretnú o priamy postup do 3. predkola Európskej ligy UEFA a českého Superpohára.

Okrem novo nadobudnutých práv má Česká televízia tiež do roku 2022 zabezpečené práva na zápasy českej futbalovej reprezentácie a na zápasy Európskej ligy s právom prvej voľby do roku 2021. Vlastní aj práva na zápasy v novej súťaži Liga národov UEFA, záverečný turnaj EURO 2020 a majstrovstvá sveta z Kataru v roku 2022.

Mohlo by vás ešte zaujímať