Reklama

Poľská nc+ spustí kanál v UHD kvalite

U našich severných susedov má v pláne spustiť nový kanál v Ultra HD kvalite, nielen poľský verejnoprávny vysielateľ TVP, ale aj tamojší satelitný operátor nc+. Špeciálny prémiový kanál s názvom CANAL+ 4K Ultra HD má byť dostupný predplatiteľom nc+, z orbitálnej pozície Eutelsat Hot Bird 13°E, podobne ako TVP 4K. Vďaka týmto dvom kanálom budú tak môcť poľskí diváci vidieť všetky prenosy z Majstrovstiev sveta vo futbale v 4K kvalite.
Pokračovanie nižšie:


Prístup k špeciálnemu programu CANAL+ 4K Ultra HD budú mať iba zákazníci, ktorí majú predplatený prémiový balíček CANAL+ a využívajú už nový dodávaný 4K UltraBOX+, alebo samostatný CAM modul nc+ Cayman.

CANAL+ 4K Ultra HD má priniesť v najvyššej obrazovej kvalite až dvanásť stretnutí z FIFA World Cup 2018, z toho osem bude zo základnej časti, a následne jeden z osemfinále, štvrťfinále a semifinále. Chýbať nebude samozrejme ani veľké finále. Prenosy bude zabezpečovať CANAL+ v spolupráci s verejnoprávnou TVP, ktorá zase vybrané stretnutia odvysiela na svojom pripravovanom kanáli TVP 4K. Zákazníci, ktorí nebudú mať prístup k 4K programom, budú môcť sledovať prenosy v HD kvalite.

„Majstrovstvá sveta FIFA World Cup sú najdôležitejším futbalovým turnajom, tešíme sa, že diváci nc+ budú mať možnosť vidieť ho v najvyššej obrazovej kvalite. V novembri 2017 odvysielala platforma nc+ prvý športový priamy prenos v 4K. Teraz spúšťame stály kanál v tomto štandarde – CANAL+ 4K Ultra HD. Majstrovstvá sveta v 4K sú vynikajúcim doplnkom našej futbalovej ponuky – LOTTO Ekstraklasy, Premier League, vybraných zápasov LaLiga Santander a Bundesligy,“ povedala Edyta Sadowska z nc+.

CANAL+ 4K Ultra HD bude vysielať aj po skončení MS vo futbale. Zamerať sa má nielen na športové prenosy z anglickej Premier League, nemeckej Bundesligy či španielskej LaLigy, ale aj filmy, seriály a dokumentárne programy.

Mohlo by vás ešte zaujímať