Reklama

Canal Digitaal prinesie predplatiteľom MS vo futbale v UHD kvalite

Holandská satelitná platforma Canal Digitaal, ktorú prevádzkuje M7 Group, prinesie svojim predplatiteľom futbalové zápasy z majstrovstiev sveta v UHD kvalite. Prenosy budú dostupné na holandskom verejnoprávnom kanáli NPO UHD, ktorý bude šírený na družici Astra 3B (23,5°E) od 14. júna do 15. júla. Dohodol sa na tom satelitný operátor SES s holandským verejnoprávnym televíznym vysielateľom NPO/NOS.
Pokračovanie nižšie:


UHD vysielanie futbalových majstrovstiev sveta bolo iniciované holandskými verejnoprávnymi vysielateľmi NPO a NOS, ktorých záujmom bolo priniesť fanúšikom futbalu ešte lepší zážitok zo sledovania. Ako inovátori vidia NPO a NOS tento UHD prenos tiež ako príležitosť lepšie porozumieť požiadavkám na podporu zavádzania tejto novej televíznej technológie do holandských domácností.

Pre sledovanie všetkých zápasov z majstrovstiev sveta vo futbale v UHD kvalite stačí predplatiteľom Canal Digitaal iba vložiť vhodný CI + modul s kartou do svojho UHD televízora. Vzhľadom na to, že prakticky všetky UHD televízory majú zabudovaný satelitný tuner, nie je požadovaný samostatný UHD prijímač. Pre kódovanie využíva M7 Group kódery najnovšej generácie, poskytnuté pre tento prenos spoločnosťou Harmonic Inc.

Zápasy z futbalových majstrovstiev budú dodávané naživo v natívnom Ultra HD rozlíšení všetkým predplatiteľom Canal Digitaal prostredníctvom kanálu s názvom „NPO UHD“, ktorý bude špeciálne vytvorený pre túto udalosť. Technické parametre pre príjem, zatiaľ zverejnené neboli.

Bill Wijdeveld, viceprezident pre rozvoj podnikania v M7 Group, povedal: „Sme veľmi radi, že sme sa pripojili k tomuto jedinečnému experimentu NPO / NOS a sme spokojní s podporou, akú spoločnosti SES a Harmonic poskytujú na zabezpečenie vysoko kvalitných UHD prenosov cez orbitálnu pozíciu Astra 23,5 stupňov východne. Ide tiež o skvelú príležitosť predstaviť bezkonkurenčnú kvalitu satelitu ako nosiča pre živé UHD vysielanie a veríme, že naši zákazníci Canal Digitaal ocenia možnosť sledovať zápasy majstrovstiev sveta v tak vynikajúcej kvalite obrazu a zvuku.

Ferdinand Kayser, CEO spoločnosti SES Video, uviedol: „Vďaka M7 budú holandskí futbaloví fanúšikovia môcť sledovať každý zápas a fandiť svojim obľúbeným hráčom v krištáľovo čistej kvalite obrazu a sme veľmi hrdí na to, že vieme poskytnúť takto pohlcujúci zážitok zo sledovania. Športové udalosti boli vždy skvelým ihriskom pre nové technológie, a toto UHD vysielanie majstrovstiev sveta vo futbale dokonale ilustruje tento trend.

Mohlo by vás ešte zaujímať