Reklama

ANTIK začal využívať nový kodek HEVC už aj na IPTV

Od tohto týždňa nasadil operátor ANTIK Telecom nový kódek H.265/HEVC u vybraných staniciach už aj na IPTV službe SmartTVBox. Programy v novom kodeku môžu sledovať všetci zákazníci s najnovšími set-top-boxami Nano3 a Mini3. „Vďaka modernej technológii HEVC teraz pre sledovanie HD kanálov stačia 2 megabity za sekundu a pre SD programy len 0,8 mbps. Zmena je k dispozícii automaticky a bezplatne a klienti uvedených zariadení ju nájdu po výbere servisného menu,“ uvádza operátor v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:


Pre užívateľov so staršími boxami sa nič nemení, tí majú k programom prístup aj naďalej v pôvodnom kodeku H.264.

Spomeňme, že nový kodek H.265/HEVC v porovnaní s doterajším H.264 znižuje dátový tok televízneho programu takmer o polovicu a to pri zachovaní porovnateľnej obrazovej kvality. Operátor už využíva tento nový štandard pri satelitnej službe ANTIK Sat od septembra 2017.

Zoznam TV programov šírených v kodeku HEVC:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, Doma, Dajto HD, Joj HD, Joj Cinema HD, Plus, Wau, RiK, ČT1, ČT2, ČT24, TV LUX, TV NOE, Senzi, Šlágr, Sport 1, Sport 2 HD, Minimax, JimJam, Nickelodeon, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, AMC, Film+, National Geographic.

Mohlo by vás ešte zaujímať