Reklama

Eurosport ponúkne zo ZOH aj vysielanie vo virtuálnej realite

Eurosport ponúkne divákom prvýkrát vysielanie zo Zimných olympijských hier (ZOH) aj vo virtuálnej realite (VR). Platený športový kanál pripravil vo VR viac ako 50 hodín živého vysielania vrátane niektorých najväčších momentov zo ZOH v Pjongčangu. Kompletný prehľad prenosov vo VR prinášame na konci tejto správy.
Pokračovanie nižšie:


Vo virtuálnej realite bude dostupná široká škála športov vrátane ľadového hokeja, alpského lyžovania, krasokorčuľovania, skokoch na lyžiach, skeletonu, rýchlokorčuľovania, snowboardingu (big air a halfpipe), curlingu a tiež otvárací a záverečný ceremoniál. Eurosport tiež ponúkne vo VR záznamy na vyžiadanie. Pokrytie bude poskytované spoločnosťou Olympic Broadcasting Services (OBS), ktorá je partnerom Eurosportu pre ZOH.

Fanúšikovia si budú môcť plne prispôsobiť zážitky z OH svojim vlastným potrebám. Vybrať si sledovanie až zo šiestich pozícií kamery a ponoriť sa do všetkých akcií a zvukov živého športového vysielania. VR bude dodávaná technológiou Intel True VR, ktorá využíva viac kamier pri vybraných udalostiach a vytvorí perspektívu 360°, čo priblíži športových fanúšikov bližšie k akcii, než kedykoľvek v minulosti.

Prenosy vo virtuálnej realite bude možné sledovať pomocou špeciálnej aplikácie Winter Olympics Eurosport VR, ktorá bude dostupná ako pre zariadenia so systémom Android, tak aj iOS za 0,99 €. Okrem toho bude tiež dostupná aj pre Samsung Gear VR, Google Daydream a Windows Mixed Reality headsets.

Vysielanie Eurosportu zo Zimných olympijských hier v Pjongčangu 2018 odštartuje vo štvrtok 8. februára naživo a na vyžiadanie na všetkých obrazovkách. Digitálnej platformy Eurosportu – aplikácia Eurosportu a www.eurosport.com/olympics – budú jediným miestom v celej Európe, kde môžu fanúšikovia sledovať každú minútu hier, všetkých športovcov a všetky športy online, na mobilných zariadeniach alebo pripojených televízoroch. Fanúšikovia budú mať príležitosť prispôsobiť si a definovať vlastné olympijské zážitky – vybrať si, čo, kedy a ako chcú sledovať.

Prenosy vo VR:

Dátum 

Udalosť

9. februára

otvárací ceremoniál

10. februára

alpské lyžovánie – zjazd mužov, tréning

11. februára

alpské lyžovanie – zjazd mužov

12. februára

curling – semifinále zmiešaných párov

13. februára

snowboarding – halfpipe

14. februára

snowboarding – halfpipe

15. februára

krasokorčuľovanie – voľné jazdy športových dvojíc

16. februára

skeleton – muži a ženy

17. februára

krasokorčuľovanie– voľné jazdy mužov / rýchlokorčulovanie – finále

18. februára

alpské lyžovanie – obrovský slalom mužov

19. februára

skoky na lyžiach – tímový pretek, veľký mostík

20. februára

krasokorčuľovanie – tance

21. februára

alpské lyžovanie – zjazd žien

22. februára

ľadový hokej – zápasy o medaile turnaje žien

23. februára

snowboarding – big air, finále žien

24. februára

snowboarding – big air, finále mužov

25. februára

ľadový hokej – finále turnaja mužov / záverečný ceremoniál

Mohlo by vás ešte zaujímať