Reklama

Formula 1 ďalšie tri roky na nemeckej RTL

Motoristické preteky Formula 1 (F1) bude v Nemecku vysielať aj naďalej tamojšia televízia RTL. Komerčný vysielateľ sa na tom dohodol s vlastníkom práv Formula One World Championship Limited. Zmluva bola uzavretá na najbližšie tri roky (2018 až 2020) a zahŕňa práva na tréningy, kvalifikáciu, Warm-up, ako aj hlavné preteky spolu s odovzdávaním cien.
Pokračovanie nižšie:


RTL tak bude prinášať F1 aj naďalej na svojom hlavnom programe, ktorého verzia v štandardnom rozlíšení vysiela nekódovane (FTA) prostredníctvom satelitnej pozície ASTRA 19,2°E. Kanál si tak môžu naladiť všetci majitelia digitálnych satelitných prijímačov, pre príjem nie je potrebná dekódovacia karta. Verzia vo vysokom rozlíšení je však už kódovaná a dostupná v platených ponukách satelitných, káblových a IPTV operátorov.

Preteky F1 vysiela RTL bez prestávky už od roku 1991. V roku 2017 sledovalo tieto populárne motoristické preteky v priemere 4,39 milióna nemeckých divákov. Popularitu majú aj v zahraničí, nakoľko sú prenosy šírené nekódovane (FTA).

Mohlo by vás ešte zaujímať