Reklama

Seznam.cz môže spustiť televíziu, získal licenciu

Český mediálny regulátor (Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie) udelil tento týždeň štyri licencie pre nový televízny kanál Seznam.cz TV, ktorý bude prevádzkovať spoločnosť s rovnomenným názvom so sídlom v Prahe. Na základe udelenej licencie môže byť televízia šírená prostredníctvom pozemných terestriálnych vysielačov, káblových systémov, družice, ako aj zvláštnych prenosových systémov.
Pokračovanie nižšie:


Seznam.cz TV má vysielať 24 hodín denne so zameraním na informácie a zábavu. Dátum štartu zatiaľ nie je známy, rovnako ako aj to či bude televízia dostupná slovenským divákom.

Seznam.cz šíri video obsah na internete už niekoľko rokov. Od roku 2016 môžu sledovať jeho programy vďaka hybridnému vysielaniu (HbbTV) aj českí diváci, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény. Pozícia Seznam.cz je totiž dostupná vo štvrtom českom celoplošnom multiplexe. Nejedná sa však zatiaľ o klasické lineárne vysielanie, po prepnutí na pozíciu Seznam.cz je potrebné aby diváci stlačili červené tlačidlo, následne sa spustí špeciálna aplikácia s video obsahom. Potrebné je samozrejme zariadenie s podporou HbbTV a internetové pripojenie. Po získaní licencie na televízne vysielanie by sa to však mohlo v budúcnosti zmeniť.

Mohlo by vás ešte zaujímať