Reklama

Rakúska simpli TV už aj ako satelitná platforma

Z rakúskej simpli TV sa stáva hybridná platforma. Po niekoľkých rokoch pôsobenia v terestriálnom vysielaní začala poskytovať svoje služby už aj cez družicu Astra 19,2°E. Zákazníci si tak môžu vybrať či chcú programy prijímať cez terestriálnu, alebo satelitnú anténu. Hlavnou výhodou satelitného vysielania je samozrejme 100% pokrytie krajiny a veľké množstvo voľne šírených kanálov. Simpli TV tak môže v súčasnosti ponúkať svoje služby už aj v oblastiach v ktorých nemala doteraz dostatočné pokrytie terestriálnym signálom.
Pokračovanie nižšie:


Cez družicu ponúka operátor viac ako 50 kanálov v HD kvalite. K dispozícii je balíček simpliTV Sat HD s HD kanálmi od komerčných vysielateľov (PULS 4 HD, ProSieben HD, SAT.1 HD, kabel eins HD, RTL HD, VOX HD, SAT.1 Gold HD, sixx HD, ProSiebenMAXX HD, RTL 2 HD, n-tv HD, nick HD, MTV HD Austria, Deluxe Music HD), ktorý stojí 7 € mesačne. Verejnoprávne kanály od vysielateľa ORF a komerčného ATV (ORF eins HD, ORF 2 N HD, ATV HD, ORF III HD, ORF Sport+ HD, ATV2 + regionálne verzie ORF2 HD) sú k dispozícii bez mesačných poplatkov. Potrebná je však registrácia u ORF a platenie koncesionárskych poplatkov, podobne ako je tomu aj v prípade terestriálu. Okrem toho je nutné ešte zaplatiť aj jednorázový poplatok 35 €.

Za zmienku stoja aj ďalšie voľne šírené programy z pozície Astra 19,2°E, ktoré môžu zákazníci platformy tiež prijímať. Sú to napr. ZDF HD, Das Erste HD, 3sat HD, ZDF Neo HD, BBC World News Europe HD, Eurosport 1 (SD), Sport 1 a veľa iných.

Predplatitelia simpli TV si môžu navyše objednať aj prístup k VOD službe Flimmit za ktorú v prípade záujmu zaplatia 5 € mesačne.

Pre príjem programov zo satelitu budu samozrejme užívatelia potrebovať potrebné vybavenie, vrátane bezkartového modulu simpli TV. Bežná cena modulu je aktuálne v online obchode platformy 80 €. Po registrácií však získajú zákazníci prístup k balíku Sat HD na šesť mesiacov gratis.

Spomeňme, že rovnaký model ako simpli TV si zvolila pred niekoľkými rokmi aj slovenská Plustelka. Bohužiaľ po niekoľkých rokoch z dôvodu nízkeho záujmu sa ponuka satelitných programov zredukovala na minimum a platforma sa opäť zameriava výlučne iba na terestriálne vysielanie.

Mohlo by vás ešte zaujímať