Reklama

Nova môže spustiť kanál s hodinovým časovým posunom Nova +1

Česká skupina Nova má v pláne rozšíriť svoje portfólio o ďalší kanál. Prevádzkovateľ požiadal tamojšieho mediálneho regulátora – Radu pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) o licenciu na program s názvom Nova +1. Má isť s najväčšou pravdepodobnosťou o hlavný kanál TV Nova s hodinovým časovým posunom.
Pokračovanie nižšie:


RRTV sa už so žiadosťou o licenciu zaoberala a prevádzkovateľovi dala k spusteniu nového programu zelenú. TV Nova tak už nič nebráni k spusteniu nového programu, ktorý má byť určený pre českých divákov. Podľa licencie má Nova +1 vysielať cez satelit 24 hodín denne. Licencia je platná na 12 rokov.

V prípade ak pôjde o program s hodinovým časovým posunom, objaví sa s najväčšou pravdepodobnosťou na satelite Astra 3B (23,5°E), kde už teraz šíri Skylink programy Prima +1, TV JOJ +1 či JOJ Cinema +1.

Skupina Nova aktuálne už prevádzkuje programy TV Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action, Nova Gold, Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International. Slovenskí diváci môžu oficiálne prijímať len posledné tri programy, zvyšné nemajú vysielacie práve pre naše územie.

Mohlo by vás ešte zaujímať