Reklama

ANTIK Sat prejde na HEVC, zákazníkom vymení boxy zadarmo

ANTIK Telecom začne najneskôr od 17. augusta 2017 šíriť všetky SD a HD programy prostredníctvom družice Eutelsat 16A (16°E) už v novom kodeku H.265/HEVC. Zákazníci tak budú musieť už vlastniť zariadenie s podporou tohto nového štandardu. V prípade, že ho ešte nemajú, operátor im súčasné zakúpené zariadenie (Kaon HD alebo ANTIK Mini 2S) vymení za nové bezplatne. Zákazníkov s dodávaným boxom tak prechod na nový formát nebude vôbec nič stáť.
Pokračovanie nižšie:


„Klientom služby ANTIK Sat sme sa rozhodli set-top-boxy zameniť bezplatne, keďže pri tomto spôsobe šírenia pôvodné vysielanie v MPEG-4 úplne vypíname. ANTIK Sat bude od 17.8.2017 vysielaný len s kodekom HEVC, ktorý dokáže pri nezmenenej alebo vyššej kvalite HD obrazu znížiť datový tok viac ako o polovicu. Pri príjme z družice to znamená ďalší priestor pre zvýšenie počtu kanálov,“ uvádza operátor.

Podľa našich informácií už dnes ANTIK začal informovať telefonicky zákazníkov svojej satelitnej platformy o bezplatnej výmene boxov za nové s podporou HEVC. Výmena sa týka zákazníkov, ktorí si zariadenie kúpili sami u autorizovaných partnerov ako aj klientov triple.play služieb na ANTIK wifi sieťach.

Používateľom pôvodného boxu Kaon HD (bez archívu) bude kurierom na náklady operátora dodaný nový satelitný HD prijímač AB Cryptobox 700 HD s podporou HEVC. Zákazníkom s ANTIK Mini 2S bude box vymenený za najnovší UHD box ANTIK Mini 3S.

Nový ANTIK Mini 3 box je postavený na úplne novej architektúre na báze výkonného ARM chipsetu spoločnosti HiSilicon. Okrem podpory UHD a HEVC dekóduje aj obraz vo formáte VP9. Prijímač má 2 GB RAM pamäť, čo je o štyrikrát viac ako u doterajších boxov Mini 2. Test najnovšieho boxu pripravujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať