Reklama

Odštartoval detský kanál TUTY, vysiela cez satelit Astra a v ČR aj cez anténu

Vo štvrtok 1. júna odštartovala nová detská televízia s názvom TUTY. Určená bude českým a slovenským divákom hlavne vo veku od 4 do 17 rokov. Ponúkne animované rozprávky, vlastné programy, videá z YouTube a hudobné klipy. TUTY môžu prijímať diváci prostredníctvom internetu, vybraných káblových a IPTV operátorov, ako aj na bežnú anténu cez vysielače regionálnej siete 8 (RS 8) v rámci Českej republiky.

Nový kanál zaradil do svojej ponuky aj satelitný operátor Skylink. K dispozícii je predplatiteľom ako v Českej republike, tak aj na Slovensku, už od balíčka Digital. Pre príjem tak stačí mať iba zaplatený Servisný poplatok. Vysielanie je k dispozícii kódovane z frekvencie 12 363 MHz.
Pokračovanie nižšie:


Budeme vyrábať veľa vlastných programov, pri ktorých chceme klásť dôraz na interaktivitu. Spoločne s našimi moderátormi si napríklad zlepšíte fyzičku, vylepšíte šatník alebo skrášlite izbičku. Odporučíme aké vychytávky zrovna najviac tiahnu, poradíme vám ako na ktorú hru a keď budete chcieť len odpočívať, pustíme vám hudobné klipy, ktoré frčia vo svete a budete tak in skôr ako vaši spolužiaci. A hlavne sa prostredníctvom TUTY budete môcť stretávať, či už vo virtuálnom alebo reálnom svete,“ vysvetľuje programový riaditeľ TUTY Tom Kubizňák.

Okrem vlastných programov ponúkne TUTY pre najmenších divákov aj známe rozprávky ako Bob staviteľ, Postrach Denis či Požiarnik Sam.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: TUTY
Provider: Towercom
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0624 (Irdeto),0D96 (Cryptoworks),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 5516
Audio PID: 5526
Audio stopy: 5526 (Mpeg)
PCR PID: 5516
PMT PID: 5506
TSID: 3234
ONID: 0003
SID: 4916
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať