Reklama

ČR: V multiplexe 4 skončila Mňau TV, náhradou je O2 TV Free

Začiatkom marca došlo v českom multiplexe 4 k programovej zmene. Mňau TV nahradil nový televízny kanál O2 TV Free, ktorý odštartuje oficiálne svoje vysielanie v nedeľu 5. marca tohto roku. Mňau TV môžu aktuálne prijímať diváci už len u vybraných káblových a IPTV operátorov. Po ukončení terestriálneho šírenia zaradil program do ponuky satelitný operátor Skylink, príjem je tak možný aj cez družicu Astra 3B (23,5°E). Vysielanie je však kódované a sprístupnené iba predplatiteľom Skylinku. Pre sledovanie stačí mať zaplatený servisný poplatok.
Pokračovanie nižšie:


Prevádzkovateľom nového programu O2TV Free bude český operátor O2. Nový kanál ponúkne divákom cez anténu ten najlepší športový obsah, ktorým O2 TV Sport disponuje, a zároveň im umožní vyskúšať si najobľúbenejšie funkcie O2 TV ako je spätné zhliadnutie či zastavenie obrazu. Kanál bude dostupný čiastočne zdarma a čiastočne za poplatok, a to vo forme HbbTV aplikácie.

Od 5. do 21. marca pobeží vysielanie O2 TV Free bezplatne. „Všetci diváci, ktorí si doma O2 TV Free naladia, sa môžu už túto nedeľu tešiť na bezplatnú ochutnávku nášho športového obsahu v podobe šlágra kola – zápasu pražskej Slavie a vlaňajšieho majstra Viktorie Plzeň,“ hovorí Marek Kindernay, riaditeľ O2 TV Sport.

Po 21. marci sa ten najzaujímavejší športový obsah, akým sú stretnutia ePojisteni.cz ligy, Ligy majstrov alebo tenisové turnaje ATP a WTA, presunie za platenú bránu a dostupný bude len v HbbTV aplikácii. Prostredníctvom hybridného vysielania si budú môcť diváci vyskúšať obľúbené funkcie O2 TV, akými sú cestovanie v čase až 50 hodín späť alebo pozastavenie programu. Zároveň získajú prístup aj do archívu vybraných relácií vysielaných na O2 TV Sport. Na rozdiel od lineárneho vysielania, ktoré pobeží v SD kvalite, ponúkne aplikácia divákom ešte ďalšiu výhodu v podobe vysielania vo vysokom rozlíšení.

K platbe za 24 hodinový prístup k obsahu v HbbTV budú diváci využívať Premium SMS. V prvej fáze bude cena stanovená na symbolickú 1 Kč (0,037 €), od 3. apríla sa zvýši na 69 Kč (2,55 €), teda na rovnakú sumu, koľko dnes stojí služba O2 TV Sport na 24 hodín.

Štvrtý český multiplex tak po zmene šíri aktuálne celoplošné televízne stanice Nova Action, Nova Gold, Nova 2, PRIMA COMEDY CENTRAL, JOJ Family, O2 TV FREE, TV RELAX a TV REBEL. V niektorých oblastiach sa môžu navyše v rámci multiplexu vysielať aj regionálne televízie.

Mohlo by vás ešte zaujímať