Reklama

Vysielač Snina – Magurica šíri už aj prvý multiplex

Na východnom Slovensku sa tento týždeň zlepšilo pokrytie prvého celoplošného multiplexu. Informovali nás o tom naši čitatelia. Operátor Towercom tam spustil nový vysielač z kóty Snina – Magurica, ktorý šíri programy prvého multiplexu na 57. kanáli (762 MHz). Podľa platného povolenia môže nový vysielač vysielať s maximálnym výkonom ERP v nulovej rovine 25 kW. Signálom pokryje nielen samotné mesto Snina, ale aj širšie okolie.
Pokračovanie nižšie:


Diváci v dosahu signálu si tak môžu už naladiť aj programy prvého multiplexu, aktuálne sú v ňom šírené kanály WAU, Dajto, Infokanál, TV Lux, TV8 a Test (Senzi). Stačí aby si len spustili na svojich televízoroch či set-top-boxoch automatické vyhľadávanie.

Vysielač Snina – Magurica aktuálne šíri už tri celoplošné multiplexy (MUX 1, MUX 2 a MUX 3), chýba už len štvrtý, ktorý využíva platforma Plustelka.

V poslednom období ide už o v poradí tretí nový vysielač prvého multiplexu. Spustené už boli Rožňava – Dievčia skala (57. kanál), Trenčín – Nad Oborou (55. kanál) a Snina – Magurica (57. kanál). Nasledovať budú ešte Stará Ľubovňa – Kolník (41. kanál), Čadca – Husárik (35. kanál), Detva – Javor (49. kanál), Považská Bystrica – Žiar (35. kanál), Bralova Skala – Bralova Skala (44. kanál), Námestovo – Magurka (44. kanál) a Kráľovský Chlmec – Veľký Kopec (57. kanál). Po ich spustení dosiahne pokrytie prvého multiplexu 90 % obyvateľov Slovenska. Ak pôjde všetko podľa plánov, posledný vysielač by mal byť spustený najneskôr do konca novembra 2016.

Mohlo by vás ešte zaujímať