Reklama

Skylink: Universal Channel aj z nového transpondéra, nahradí ho AXN

Prevádzkovateľ platformy Skylink pridal v pondelok 27. júna 2016 na svoj nový transpondér 12 090 MHz, na družici Astra 3B (23,5), ktorý má nahradiť doterajší 12 207 MHz, už aj program Universal Channel (SD/MPEG-4).
Pokračovanie nižšie:


Ako už bolo avizované, Universal Channel ukončí vysielanie na slovenskom a českom trhu 30. júna 2016. Jeho pridanie na nový transpondér nie je však náhodné. Programovú pozíciu využije operátor pre nový program.

Universal bude nahradený AXN, takže je dobré, keď si ho klienti v týchto dňoch naladia. Nebudú musieť prelaďovať. A možno sa využije aj pozícia po INTV,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group.

Na novom transpondéri 12 090 MHz sú aktuálne šírené programy Nat Geo HD, Nat Geo HD CZ, NGC Wild HD, NG Wild HD CZ, NGC Wild HD DUT, brava hd, iConcerts, iConcerts CZ, MTV Europe CZ, Sport 1 CZ, Fishing and Hunting, Cinemax, TV Regina, regionalnitelevize.cz, TV Oranje, Spektrum HD, HBO HD, HBO2, HBO3, Universal Channel (od 1.7 AXN) a INTV.

Pripomeňme, že AXN sa po dlhšom období opäť vracia do ponuky Skylinku. Programu bude od júla súčasťou balíčkov Smart, Multi, Kombi, Multi HD a Komplet.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 090 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať