Reklama

V Česku odštartuje nový športový kanál O2 Sport

V Českej republike spustí už čoskoro vysielanie nový športový kanál O2 Sport. Oficiálny štart je naplánovaný na 8. augusta tohto roku, v testovacom režime ho môžu diváci sledovať už od 24. júla 2015. Športový program bude dostupný však len predplatiteľom digitálnej televízie O2 TV, ktorú využíva takmer 200 tisíc českých domácností. Na Slovensku program šírený nebude.

O2 Sport digitálnej televízie O2 TV ponúkne českým divákom futbalové zápasy Premier League, Champions League a domácej SYNOT Ligy v interaktívnom prevedení. Chýbať nebudú však ani iné športové prenosy. Na svoje si tak okrem fanúšikov futbalu prídu aj milovníci WRC, boxu, kickboxu, basketbalu, volejbalu, tenisu či plávania.
Pokračovanie nižšie:


Pre náš kanál sa nám podarilo získať sublicenciu na päť zápasov Premier League. Diváci ich uvidia s českým komentárom a v kulisách nášho štúdia. V prvom zápase, ktorý v tomto režime odvysielame, sa proti sebe postavia Chelsea a Swansea City,“ vysvetľuje Marek Kindernay , výkonný riaditeľ O2 Sport.

Digitálne televízne štúdio v O2 aréne v Prahe

Interiér a dekorácie plne digitálneho televízneho štúdia O2 Sport navrhol renomovaný slovenský scénograf Jaro Holota, ktorý sa preslávil prípravou priestorov pre súťaže X-Factor alebo Chartshow.

Umiestnenie štúdia v O2 aréne nie je náhodné. Môžeme tu využívať kapacity chrbticovej siete O2 a tiež priameho napojenia na kľúčové športové udalosti, ktoré sa tu konajú,“ dodáva Marek Kindernay. Len pre zaujímavosť, do štúdia, vysielacích réžií a strižien o celkovej veľkosti 200 m2 bolo natiahnutých cez 2 km videokáblov, 2 km zvukových a 4 km silno a slaboprúdových káblov.

o2_sport_studio1
Nové štúdio O2 Sport

Mohlo by vás ešte zaujímať