Reklama

Skylink plánuje ďalšie prelaďovanie programov, nový Test kanál na satelitnej pozícii Astra 19,2°E

Športový kanál Eurosport v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2) sa objavil na satelite Astra 3B (23,5°E) ešte koncom minulého týždňa na novej frekvencii 12 070 MHz. Jedná sa o kapacitu luxemburskej spoločnosti M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink.

Vysielanie kanálu je od začiatku kódované systémom Irdeto a Cryptoworks (CAIDy: 0624 a 0D96), počas písania tejto správy však nebol ešte program dostupný z tejto frekvencie zákazníkom Skylinku. Tí môžu aktuálne prijímať Eurosport v SD kvalite aj naďalej z frekvencie 11 914 MHz.
Pokračovanie nižšie:

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk pripravuje Skylink v blízkej dobe prelaďovanie viacerých programov, nielen Eurosport v SD kvalite. Podrobnosti chce platforma oficiálne zverejniť v najbližších týždňoch. Zákazníci satelitného operátora s vlastným satelitným prijímačom bez podpory automatického dolaďovania programov sa tak môžu pripraviť na prelaďovanie niekoľkých programov.

Na kapacite spoločnosti M7 Group, na satelitnej pozícii Astra 19,2°E, je možne už niekoľko dní naladiť nový kanál s označením „Test CZ“. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o pripravovaný erotický kanál VividTV Europe, ktorému satelitnú distribúciu zabezpečí práve M7 Group.

TIP: M7 Group zabezpečí distribúciu erotického kanálu VividTV Europe, či bude v Skylinku zatiaľ nie je jasné

Budúce technické parametre pre príjem kanálu Eurosport CZ:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 070 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: M7 Group
Kódovanie: áno

Technické parametre pre príjem Test kanálu:
Družica: ASTRA 1L (19,2°E)
Frekvencia: 12 515 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 22000
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Provider: M7 Group
Kódovanie: áno

Mohlo by vás ešte zaujímať